Een half jaar later – hoe gaat het nu?

Toen ik een week of drie terug mijn statistieken op deze website eens bekeek, schrok ik een beetje. Wat veel! Hoe kan het dat dit blog, wat al maanden stil ligt, nog zo veel unieke bezoekers trekt? Honderden, en dat op mijn kleine stukje internet waar ik schreef over mijn opleiding. Ik vond het dus wel zo netjes om jullie even te vertellen hoe het met mij gaat sinds ik mijn diploma heb behaald!

Het laatste artikel wat ik hier plaatste was: IK BEN GESLAAGD! en dat is inmiddels alweer ruim een half jaar (!) geleden. In de tussentijd is er gigantisch veel gebeurd. Zo startte ik onder andere aan de studie Communicatie op NHL Stenden in Leeuwarden, waar ik dus ook naartoe verhuisde. Op kamers! We hebben met ons bedrijf een fysieke winkel geopend, mijn statistieken van mijn andere bedrijf waren nog nooit zo hoog én ik sleepte mijn eerste, grote freelance klus binnen. Dat is een hele hoop met maar een paar adempauzes ertussen. Goed, even vanaf het begin!

Wat deed je nadat je hoorde dat je klaar was op het mbo?

Toen ik hoorde dat ik geslaagd was voor mijn mbo, zat ik nét 24 uur met een gebroken teen opgescheept. Ik kwam dan ook op krukken aan op school voor mijn eindgesprek, haha. Het was officieel nog geen zomervakantie, maar ik was dus al wel lekker klaar. Dat kwam eigenlijk heel goed uit, want ik heb voornamelijk met mijn been omhoog gelegen (oeps). Tussendoor ging ik nog wel naar mijn stage toe, omdat ik daar nog iets langer doorwerkte, en heb ik eind juni nog een heel weekend meegedraaid op Defqon, wat mijn favoriete festival van 2019 was – by far.

Wanneer wist je wat je wilde studeren, en waar?

Ik wist al heel lang wat ik na mijn mbo wilde studeren, maar tijdens mijn laatste stageperiode besloot ik dat dat het toch niet voor mij was. Halsoverkop heb ik mij ingeschreven voor de studie Communicatie en heb ik, zonder het bezoeken van een open dag of een meeloopdag, de gok gewaagd. Niet aan te raden, overigens, maar het heeft gelukkig in mijn geval goed uitgepakt! Ik besloot op het laatste moment dat het Communicatie zou worden en moest toen in juli/augustus rap op zoek naar een kamer in Leeuwarden. Ik heb lang getwijfeld tussen studeren in Amsterdam of Leeuwarden, maar uiteindelijk is het toch het Noorden geworden! Waarom, dat vertel ik een andere keer! Ik maakte een afspraak bij een huisvestingskantoor in Leeuwarden, bezocht vier kamers op één dag en moest binnen een uur beslissen of ik een van deze kamers wilde – of niet – en zo ja: welke. Dat waren 60 helse minuten, omdat het om heel veel geld en een volledig jaar studeren gaat. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt, de leukste kamer gekozen en was het officieel dat ik in Leeuwarden zou gaan wonen en studeren!

Hoe bevalt het wonen in Leeuwarden?

Sinds eind augustus woon ik in Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, waar ik vrijwel niets of niemand kende. Ik ga verder niet al te diep in op dit onderwerp – want dan wordt het een heel lang verhaal – maar kort gezegd: het studeren hier bevalt prima, maar voor het wonen zou ik er zelf niet nog een tweede keer voor kiezen. Ik mis de grote stad ontzettend en Leeuwarden is het niet voor mij. Maar voorlopig zit ik hier nog wel even prima en heb ik geleerd hoe het is om op jezelf te wonen en voor jezelf te zorgen! Die ervaring alleen al is goud waard. Wie weet dat ik ooit nog switch naar Amsterdam, maar voor nu: Leeuwarden it is!

Hoe bevalt de studie? Hoe is de school?

Hier ga ik een andere keer ook dieper op in, maar ik kan in elk geval zeggen dat ik de school – NHL Stenden – van harte aan kan bevelen! Het is een super fijne school waar je echt een persoon bent, en geen nummertje. De studie bevalt ook erg goed, dus dat is enorm fijn! De studie is ook enorm leuk. Tot nu toe heb ik alle studiepunten binnen weten te slepen, dus dat is natuurlijk ook erg fijn.

Je eigen winkel geopend?

Zoals sommigen van jullie wellicht zullen weten, heb ik twee bedrijven. De eerste is een webwinkel in Scandinavische woonaccessoires (samen met mijn moeder) en de tweede is mijn eigen blog in combinatie met de freelance klussen die ik ernaast doe. De eerstgenoemde is nu niet alleen een webwinkel, maar is ook fysiek te bezoeken! Je leest er hier alles over! Een gigantisch spannende, maar leuke stap in een hopelijk succesvolle richting! Daarnaast schieten de statistieken van mijn eigen blog momenteel uit het dak. Ze zijn nog nooit eerder zo hoog geweest en er zit een duidelijke stijgende lijn in, wat ik echt heel leuk vind om te zien! Mocht je daar dus ook een kijkje willen nemen – daar waar ik wat actiever ben 😉 – dan zou ik dat erg tof vinden! Volg mij natuurlijk ook even op sociale media, mocht je dat interessant vinden, voor meer updates & actueler nieuws (vrijwel overal @ styledbylarissa).

Goed, verder zal ik jullie niet meer vervelen en zal ik kijken of ik, gezien de statistieken hier, af en toe nog eens wat tips & tricks of persoonlijke ervaringen met jullie kan delen over het mbo, hbo of stages! Thanks for reading! Liefs, Larissa!

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *