Eén jaar zelfstandig ondernemer, hoera!

Hoera! Vandaag ben ik precies één jaar zelfstandig ondernemer! Hoe vet is dat?! Ik kan het zelf amper geloven, haha. Ik ben ontzettend blij dat ik dit op mijn achttiende al kan doen en mijn eigen onderneming op kan bouwen, dus ik neem jullie vandaag graag mee in het proces!

Het zat al langere tijd in mijn hoofd, maar vorig jaar hakte ik eindelijk de knoop door: Styled by Larissa zou mijn eigen onderneming worden met een eigen KvK-nummer. De doorslag was dat er een bedrijf was wat enkel een samenwerking aan wilde gaan als ik ingeschreven stond bij de Kamer van Koophandel, en omdat dat niet het eerste verzoek was en ik het zelf ook wel zag zitten leek het me een uitstekend plan.

Inmiddels zijn we dus een jaar verder en ben ik heel vaak op m’n bek gegaan. Inmiddels sta ik redelijk ‘rechtop’, maar heb ik nog een hele hoop te leren op het gebied van ondernemen. Fun fact: ik heb in mijn eerste maand als ondernemer een boete gekregen voor het niet op tijd betalen van de aangifte (wist ík veel!) dus dat kon ik meteen van het lijstje afstrepen (haha). Ik was toen nog zeventien. Kunnen niet veel mensen zeggen.

Ik moet zeggen dat het doen van aangifte en alles wat bij een onderneming komt kijken aan tijd en kosten, wel enorm veel energie vergt en echt focus nodig heeft. Dat vond ik niet altijd even leuk, en eerlijk – ik vind het nog steeds een rotwerk. Inmiddels hebben we een boekhouder in de hand genomen wat het allemaal een stuk draaglijker maakt, maar het blijft pittig.

Styled by Larissa is het tweede bedrijf wat op mijn naam staat, maar het eerste bedrijf wat écht van mij is en wat ik zelf opgebouwd heb dus ja: ik ben onwijs trots op dit klein stukje internet waar ik op blog. Toch zou ik er, al helemaal nu het een zelfstandig onderneming is, toch echt meer tijd in willen steken dan dat ik nu doe. Ik heb enorm veel leuke plannen met Styled by Larissa en heel veel concepten klaarliggen, maar het uitvoeren is stap twee. Wordt vervolgd. 😉

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *