Lang reizen voor stage? Deze elf dingen kun je doen in de trein!

Man, als ik voor elke keer dat iemand mij verbaasd (of soms zelfs verwijtend) aankeek toen ik zei dat ik 5 uur per dag in het Openbaar Vervoer zat een euro zou krijgen, zou ik daar nu een de nieuwste iPhone van kunnen kopen. Zonder grappen: reis jij nou ook zo lang en/of veel voor jouw stage? En verveel je je soms? Heb je geen idee wat je moet doen? Dan heb ik misschien wel wat tips voor je!

Er zijn talloos veel dingen die je kunt doen in de trein. Cliché: je nagels lakken, make-up doen bij te weinig tijd in de ochtend, ‘uit het raam staren’ en noem maar op. Maar aan deze dingen ga je misschien écht iets hebben, want het zijn vrij nuttige werkzaamheden…

  1. Blogs tikken

Je hebt in elk geval een schoolblog en misschien zelfs een eigen blog. Maar ook voor dat eerste is het belangrijk om content te blijven plaatsen, ook al leest niet iedereen dat. Het is een schoolproject, waar ze – geloof mij, echt waar – aan het einde van je studie naar kijken. Heb je content geplaatst? Heb je je blog bijgehouden? Heb je de opdrachten op je website geplaatst? Echt belangrijk daar soms wat stukjes op te tikken, ook als je het wat minder leuk vindt.

2. Nieuwe concepten bedenken

Ben jij creatief? Ondernemend? En vind je het leuk om veel dingen tegelijkertijd te doen, in plaats van werken en Netflixen als je thuis komt? Dan is dit misschien wel een leuk idee voor je! Nu je toch tijd over hebt in de trein, is het misschien leuk (en inspirerend/motiverend, je weet wel) om wat nieuwe concepten te bedenken. Wat lijkt jou leuk ooit te maken/doen? Wat wil je later worden? Wil je ondernemen? Wil je ooit een boek schrijven? Wil je eens wat meer met fotografie gaan doen, of een online portfolio opzetten? Think about that, dat kan nooit kwaad. 😉

3. Een boek of tijdschrift lezen

Cli-ché… Ik kan jullie hier horen denken. Ik heb vaak moeite met lezen in de trein: ik moet me er vaak echt toe zetten. Maar soms, als ik er wél zin in heb, kan ik zo de hele treinrit weglezen. Echt chill. En thuis heb ik er geen tijd voor, wat zou betekenen dat ik nooit meer tijdschriften zou lezen. Zonde, vind ik.

4. Een serie of film kijken

Ik beloof: dit is de laatste cliché. Maar er zijn zó oneindig veel series en films op Netflix, en je kunt er (gelukkig) ook heel veel downloaden om offline te kijken, zodat je jouw databundel niet naar de gallemiezen helpt. Erg ontspannend en chill in de trein!

5. Je mail bijwerken

Mocht je Wi-Fi of Onbeperkt internet hebben, kan het soms heel fijn zijn een uurtje aan je mail te zitten. Al het onbeantwoorde beantwoorden, alle spam verwijderen en alles sorteren in mappen – want geef toe: dat doen we maar heel af en toe en tussendoor vergeten we dat te doen. Je voelt je een stuk beter als je aan het eind van de treinrit naar een lege mailbox kijkt.

6. Online shoppen

We all need clothes. We need more than we need. And even more than that. Ja, we kunnen nooit genoeg shoppen, toch? Al koop je niks (want: doei salaris) en is het puur voor inspiratie of om te verlanglijstje aan te vullen: bezoek wat webshops. Asos, NA-KD, H&M…

7. Instagrammen

Heb je een Instagram of bedrijfsaccount waar je – enigszins – af en toe actief op bent? Tof! Heb je daar veel tijd voor? Ik in elk geval niet. Totdat ik veel ging reizen… Ineens had ik tijd voor mijn eigen Instagram. Bedenk indelingen, plaats foto’s, doe wat aan je interactie, volg nieuwe mensen, noem maar op. Je hebt er nu tijd voor!

8. Appjes beantwoorden

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben een complete verschrikking als het gaat om WhatsApp. Ik reageer laat, soms helemaal niet en vergeet het aan alle kanten. In de trein neem ik de laatste tijd iets vaker de tijd om alles uitgebreid te beantwoorden, wel zo aardig.

9. Nieuwe muziek ontdekken op Spotify

Soms zit ik weken in dezelfde playlist te graven, maar kom ik er ineens achter dat ik een hele hoop nieuwe releases gemist heb? De tijd gaat in dat geval soms echt heel erg snel ineens, haha. Ga eens op zoek naar wat nieuwe playlists, voeg wat nieuws toe en luister nieuwe artiesten.

10. Een planning of to-do list maken

Ik hoor iedereen om mij heen altijd zeuren en mekkeren over een ’te slechte planning’, verkeerde to-do lijstjes of vergeten taken. Dus hup: pak er een notitieboekje of je Herinneringen-app bij en ga een goede, duidelijke planning maken. Ik plan altijd via Google Agenda: heel fijn met allerlei kleurtjes (leuk = roze, sporten = grijs, werk = blauw en noem maar op) en handig voor zowel laptop als mobiel!

11. Je mobiel opschonen, foto’s verwijderen/sorteren

Dit doen we ook veel te weinig: ons mobiel opschonen! Verwijder onnodige foto’s, zet wat over op een harde schijf of online opslagprogramma, sorteer wat foto’s en ruim het allemaal op. Ook met apps of gesprekken op Whatsapp. Ruimt op, hoor! 😉

Moet jij ook lang reizen voor je stage? En wat doe je altijd in de trein? Liefs!

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *