Ik ga stage lopen bij BadBirds in Den Haag!

Fotograaf: Hille James.

Vorig jaar hebben jullie alle ins and outs meegekregen van mijn stageperiode bij Hashtag Workmode in Amsterdam. Beseffen jullie je wel: dat is al ruim een jaar geleden afgerond (!!!). In de tussentijd heb ik weer een jaar op school gezeten en dan is daar het moment waar we allemaal op hebben gewacht: de eindstage!

Vanaf deze week begin ik aan een stageperiode van ongeveer vijf maanden bij het bedrijf BadBirds in Den Haag. Ik leerde hen kennen via een vriendinnetje (thanks Karlijn!), van wie haar neef het bedrijf runt. Ik mocht al vrij snel na mijn sollicitatiemail op gesprek komen en werd niet veel later aangenomen (hoera!). BADBIRDS BadBirds is een filmproductiebedrijf wat films (zoals aftermovies, livestreams) maakt voor onder andere Tomorrowland, JBL, Amsterdam Music Festival en noem het maar op. Afgelopen zaterdagnacht was ik mee naar A State Of Trance (ASOT900) in de Jaarbeurs in Utrecht. Super leuk en natuurlijk onwijs leerzaam! MIJN ROL Jullie zullen je vast wel afvragen waarom ik bij een filmproductiebedrijf stage ga lopen als ik een opleiding volg in de richting van journalistiek, maar dat heeft eigenlijk twee redenen.
  1. Onder ‘journalistiek’, of beter gezegd ‘mediaredactie’, valt tegenwoordig ook videocontent. Hoé handig is het als jij later op een redactie werkt, er een item geschoten moet worden en jij de camera over kan nemen? Hoe fijn is het dat je weet wat ISO-waarde betekent en hoe drones werken? Als je een keer een briefing moet maken voor een van je medewerkers of collega’s, en niet in het duister tast als het over videocontent gaat? Alleen hierom al wil ik meer leren over videocontent en het maken ervan.
  2. Mijn opleiding heeft, naast teksten schrijven en content delen, ook een examenonderdeel wat letterlijk niks anders is dan: een item filmen, een item editten en een eindresultaat opleveren. Dat moet ik dus 1) kunnen, 2) oefenen en 3) ook daadwerkelijk uitvoeren. En dat kan hier!
Mijn voornaamste taak binnen het bedrijf is het vernieuwen en bijhouden van de Instagram- en Facebookcontent van BadBirds zelf, maar ik ga ook veel meekijken en leren van de filmwereld. Leergieriger krijg je mij niet, hoor. Dus als jullie meer van mijn werk willen zien hier, volg dan zeker de Instagram van Badbirds (@badbirdsofficial) ook even! 😉 DEN HAAG Vorig jaar zat ik in hartje Amsterdam: mijn favoriete stad. Daarvoor moest ik twee uur heen en twee uur terug met de trein. Dat vond ik absoluut niet erg (geen leugen) omdat de stage ontzettend leuk was en ik reizen in treinen mega chill vind (buiten de spits op een rustig traject ;-)). Ook nu reis ik een behoorlijk eindje af: twee uur en een kwartier heen, en datzelfde ook weer terug. Ja, dat is een pittig eindje, maar nee dat vind ik niet erg. Daar schrijf ik ooit nog een apart artikel over, want ik krijg hier aan alle kanten vragen over. Gelukkig hoef ik maar drie dagen in de week heen- en weer te reizen, werk ik één dag thuis en heb ik één vrije dag in de week. Ik heb niks te klagen, dus. 😉 EN DAARNA? Wanneer ik mijn stage met een voldoende of goed heb afgerond en alle projecten op school ingeleverd én goedgekeurd zijn, ben ik klaar. Helemaal klaar. Diplomauitreiking knallen en gaan. Maar zo ver zijn we nog niet: eerst staat er een hele toffe stageperiode voor de deur. En daar heb ik enorrrrrm veel zin in.

Zo, dat was me het updateje wel weer. 😉 Liefs, Larissa.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *