Deze vijf dingen heb ik geleerd van het maken van een glossy

Het maken van een eigen glossy klinkt hartstikke leuk – en in fact: dat is het ook. Echter, heb ik het proces minder leuk ervaren dan ik had gehoopt en dat kwam puur door de timing en omstandigheden in mijn omgeving. Van alles leer je wat, en dus ook van het maken van je eerste glossy ooit. Deze vijf dingen heb ik geleerd tijdens het maken van een glossy!

LINDA DE MOL OF CHANTAL JANZEN

Tijdens het proces voel je je af en toe net Linda de Mol of Chantal Janzen: je leert zoveel over design en inhoud en gaat ineens zien hoe zíj dat doen. Je leest een LINDA. of &C nooit meer hetzelfde omdat je weet wat er achter alles zit. Best interessant.

HET IS NIET ZO MOEILIJK ALS HET LIJKT

The key to success: start op tijd. Het is best makkelijk, je moet alleen je hoofd koel houden en er bij blijven. Begin op tijd, doe rustig wat je moet doen en stay focussed.

GEWOON BEGINNEN

Zoals Nike het zegt: Just Do It. Uitstellen gaat je niet helpen het af te krijgen. Al zet je maar kleine stapjes: benader wat mensen of zet alvast iets op papier. Zorg dat je al ruim begint en je tijd verdeelt.

JE BENT GEEN VORMGEVER

We worden hier bij mediaredactiemedewerker opgeleid tot mediaredacteuren, en niet tot vormgevers. Vind jij vormgeving leuk? Ga er dan zeker zelf mee aan de slag. Maar zo niet? Laat het dan lekker door iemand anders doen of zoek een goed programma met templates. Ga niet zelf lopen kloten: dat vergt alleen maar energie en dat is zonde van je tijd. Tijd die je weer kunt steken in iets anders, zoals de inhoud of fotografie.

BEVALLEN – EN HET LOSLATEN

Wanneer je jouw glossy inlevert, voelt het net alsof je zojuist een baby uitgepoept hebt – al heb ik daar geen ervaringen mee om met jullie te delen. Er valt een last van je schouders af en dat is niet voor niets, dus heb je het af? Laat het dan ook gaan. Verbeter het nodige bij de feedback, maar wanneer het afgerond is is het afgerond. Klaar. Leave it.

Succes met het maken – en voornamelijk inleveren – van de glossy! 😉

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *