Hoera! Ik heb mijn rijbewijs precies een jaar!

Hoera! Vandaag precies een jaar geleden stond ik met een dikke glimlach op het terrein van het CBR: ik was geslaagd! Vandaag vertel ik jullie kort hoe het afgelopen jaar is gegaan en hoe het was toen ik achttien werd en zelf mocht rijden. Het afgelopen jaar was een rollercoaster aan gebeurtenissen, maar ondertussen heb ik wel enorm veel kilometers gemaakt. Het eerste half jaar, van januari tot en met augustus, heb ik gereden met een ‘coach’, oftewel: een bijrijder. Hiervoor had ik een bijrijders pas, die alle zeventien-jarigen moeten hebben. Mijn moeder, oma en tante waren bevoegd om naast mij te zitten, dus ik had altijd wel iemand die met mij mee kon. Ik heb voornamelijk met mijn moeder in de auto gezeten, omdat wij het meest samen op pad waren. Op 30 augustus, mijn verjaardag, stapte ik linea recta in de auto om in m’n eentje een rondje te maken. Ik haalde Lizzy op voor een rondje naar de supermarkt en zette haar ook weer af, haha. Ook de weekenden daarna ben ik meteen flink gaan rijden van en naar werk, want het was zo heerlijk om niet meer met de bus te hoeven reizen. Het afgelopen half jaar heb ik al heel wat benzine verbruikt: het is zo’n gemak om de auto te kunnen pakken. Ik ga nu zelfs met de auto naar de sportschool (oeps, sorry). Binnenkort ga ik nog een apart artikel schrijven over hoe het nou eigenlijk is om op je zeventiende al een rijbewijs te hebben (inclusief alle facts en do’s/don’ts), voor iedereen die dat ook overweegt of er wellicht nieuwsgierig naar is.

Hebben jullie je rijbewijs al in the pocket? Of zit dat er voorlopig nog niet in? Liefs! 

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *