Mijn doelen en goede voornemens voor 2019

En? Hebben jullie ze al opgesteld? De goede doelen en/of voornemens voor het nieuw jaar? Ik wel! Dit jaar ben ik er iets minder mee bezig dan normaal, maar ik heb er wel nog een paar voor mezelf opgesteld om een stok achter de deur te hebben. Benieuwd? Lees dan snel verder.

PERSOONLIJKE DOELEN

Sparen Jep, is ‘ie weer! Het spaardoel, wat iedereen elk jaar op 1 januari vaststelt. Afgelopen jaar is het mij – zo goed als – gelukt en ik vind het een fijne stok achter de deur om een concreet bedrag vast te stellen. Aan het einde van 2019 zou ik graag minimaal €2500 op mijn spaarrekening hebben staan. Gaat het lukken? Meer dagen vrij inplannen voor mezelf Dit is zó’n belangrijk doel wat ik écht waar moet gaan maken maar waar ik onwijs veel moeite mee heb. Ik moet vaker rusten, vind het heerlijk om soms even niks te ‘moeten’ en heb vrij weinig keuze want het hangt momenteel aan een zijden draadje, die vermoeidheid. Prioriteiten stellen Dat brengt mij meteen bij het volgende punt: prioriteiten stellen. Tja… Ik bleek daar niet zo goed in te zijn, afgelopen jaar. Of nouja, ik ben er wel goed in, want ik kan ze wel opstellen, maar ik stel ze op in de verkeerde volgorde. Die dagen vrij plannen voor mezelf, is iets wat hoger op de prioriteitenlijst mag staan, maar ook school en sociale contacten vallen daar onder. En slaap. En gezond eten. Je snapt me: werk aan de winkel. Iets aan m’n kamer doen Dit wil ik al een tijdje graag doen: mijn kamer veranderen. Niet drastisch – of misschien ook wel – maar ik wil in elk geval een nieuwe kleur op de muur en wat meubels veranderd hebben. Zoals het er nu uit ziet, is gewoon veel te druk, vol en ook te kinderlijk. Ja, daar mag wel wat aan veranderd worden.

CARRIÈRE-/ EN TOEKOMSTDOELEN

Mbo-opleiding halen Spannend: over een paar maanden ga ik afstuderen en als het goed is loop ik dan in juli rond met een diploma! Dus een doel voor dit jaar: dat diploma ook nog even zien te behalen. En… Starten aan een hbo-opleiding … starten aan een nieuwe studie! Ik wil graag doorstuderen en dat gaat waarschijnlijk Leeuwarden worden. Daar komt natuurlijk een hele hoop bij kijken en ik heb mijn keuze ook nog niet definitief gemaakt, maar ik houd jullie natuurlijk allemaal op de hoogte. Wat zijn jullie doelen en goede voornemens voor komend jaar? Liefs!

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *