Heb ik mijn doelen voor 2018 behaald?

Laten we heel eerlijk wezen: wie van jullie weet vandaag de dag nog precies wat jouw goede doelen waren, toen je begin januari vol goede moed 2018 in ging? Precies, vrij weinig. Zo ook ik, maar ik ben tóch benieuwd welke doelen ik wel en niet behaald heb. Want… ik had nog al wat doelen opgesteld (oeps). Lezen jullie mee? Ik had heel wat doelen opgesteld per categorie, en die ga ik gewoon bij langs. Welke heb ik wel behaald, en welke heb ik niet of bijna behaald?

PERSOONLIJKE DOELEN

Sparen Oei, ja. Sparen, dat is iets waar ik mij de laatste anderhalf jaar heel erg bewust van ben. Het is belangrijk iets achter de hand te hebben en niet al je geld uit te geven. Dit doel heb ik dan, omdat ik ‘m zo belangrijk vond, ook niet losgelaten gedurende het jaar. Ik heb continu geprobeerd alle beetjes opzij te zetten. Mijn doel was €1800,- op mijn spaarrekening aan het einde van 2018. Momenteel zit ik daar niet helemaal op, maar… in januari denk ik wel. Ik vind dus dat ik deze wel behaald heb. Meer tijd vrij maken voor vrienden en familie Dit doel heb ik, nu ik het zo lees, ook gedurende het jaar goed onthouden. Ik heb geprobeerd om in elk geval met vrienden meer af te spreken, ze wat vaker te appen en dat ook een beetje bij te houden. Het is uiteraard aan mijn vrienden om te zeggen of dit ook gelukt is, maar volgens mij wel. En dat ga ik het komende jaar proberen voort te zetten, want het bevalt me erg goed. 🙂 Rust creëeren Ai. Dit doel heb ik absoluut niet behaald. Allesbehalve, zelfs. Ik ben drukker gaan leven, mijn kamer is niet opgeruimder en mijn hoofd is ook niet leger. Puntje voor 2019… Rijbewijs halen JA! Op 12 januari van dit jaar heb ik mijn rijbewijs gehaald. En dat laat mij ook meteen beseffen dat ik mijn rijbewijs alweer bijna een jaar heb. Wow! Dat is, voor een achttien jarige, echt een groot begrip. En het is zo fijn dat ik dat pasje eindelijk heb! Heerlijk. Minder moeite hebben met vroeg opstaan Nope. Nope, nope, nope. Ik heb het afgelopen jaar alleen maar veel meer moeite gekregen met opstaan, en de afgelopen maand is het zelfs zo erg dat ik bijna elke dag te laat wakker kom en dus veel te laat op school ben. Zó erg, maar ik heb geen idee wat ik er aan kan doen… Little secret: een lichamelijke ingreep Begin vorig jaar had ik het plan een lichamelijke ingreep te doen. Ik wil jullie hier nog steeds iets over vertellen, maar schaamte houdt dat nog altijd tegen. De lichamelijke ingreep was al bijna gepland, totdat er opeens een wondermiddel zich liet zien. Het wondermiddel heeft mijn lichamelijke probleem (bijna) volledig verholpen, iets wat ik begin 2018 niet had durven dromen. Ik leef sindsdien zó anders en een stuk opgeluchter. En… ik heb gemerkt in 2018 dat er veel meer mensen zijn die ditzelfde probleem hebben en dat ik zeker niet alleen ben, zelfs in mijn directe omgeving. Dus, het doel is wel behaald, maar op een andere manier. Hoera!

CARRIERE-/TOEKOMSTDOELEN 

Tweede jaar opleiding afronden + een afstudeerstage vinden Check & check! Afgelopen juli heb ik mijn tweede jaar van het mbo afgerond, en een kleine maand geleden heb ik een afstudeerstage gevonden. Daar vertel ik in januari nog meer over… 😉 Een online portfolio opbouwen In 2018 wilde ik graag een online portfolio opbouwen voor de fotografie klussen die ik her en der doe. Daar ben ik mee bezig geweest en er is een portfolio, maar nog niet uitgebreid en professioneel. I’m working on it! Meer tijd vrij maken voor vrijwilligerswerk Check! Dit is gelukt in 2018. Ik heb meer tijd vrij gemaakt voor het werk bij de Meerpaaldagen, wat ik afgelopen jaar voor de derde keer deed en volgend jaar voor de vierde keer. Dit doel heb ik behaald! Het bedrijf van mijn moeder op weg helpen Check! Ook deze is gelukt! Afgelopen zomer heeft mijn moeder haar eigen bedrijf gelanceerd en daar ben ik oh, zo trots op. We hebben vijf jaar uitgetrokken voor het goed laten lopen van haar eigen webwinkel, en voor nu gaat alles volgens plan. Het is een enorm leerzaam traject en ik hoop dat ze volgend jaar nog meer omzet gaat krijgen. Benieuwd naar onze eigen webwinkel? Je kunt ‘m hier bekijken (en shoppen!).  Meer tijd steken in Instagram Check! Tenminste… deels. Het eerste half jaar van 2018 ging ik enorm lekker op Instagram, maar toen mijn agenda weer voller werd is het allemaal weer een beetje in het vergeethoekje gestopt waardoor het nu weer op een lager pitje staat. Ontzettend jammer, want elke keer als ik ermee bezig ben vind ik het weer mega leuk. Misschien in 2019 weer een poging wagen. Wat waren jullie goede doelen voor 2018? En hebben jullie deze behaald? Ik ben heel erg benieuwd naar die van jullie! Liefs. 

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *