Zeven redenen waarom de feestdagen zo fijn zijn

De feestdagen zijn leuk wanneer je jong bent, maar worden snel vergeten zodra je wat ouder wordt. Je hebt het druk met school, werk en andere dingen en voor je het weet is het 1 januari. Dit jaar merk ook ik dat ik de feestdagen eigenlijk een beetje links laat liggen en vergeet. Daarom hierbij een reminder voor zowel jullie als mezelf: om deze tien redenen zijn de feestdagen wél fijn. Sta er even bij stil.

Je bent samen met het gezin/familie

Met kerstmis en de jaarwisseling ben je, vaak, samen met het gezin, je geliefde en/of familie. Dat is tenslotte waar kerstmis eigenlijk om draait. Het ene jaar ben je meer met familie dan het andere jaar, maar het blijft een fijne bijkomstigheid.

De gezelligheid en knusse sfeer 

In de laatste maanden van het jaar is de gezelligheid het grootst: kaarsjes, donkere dagen, sfeerlichtjes, wie houdt er niet van? Voor, tijdens en na de feestdagen staat overal de kerstboom, nemen we de tijd alle lampjes aan te zetten en zitten we met z’n alle rond de gourmetschaal. Er is gewoon nét even wat meer sparkle rondom de feestdagen.

Mega veel eten (en after dinner dips)

Kerstmis draait om eten. Natuurlijk zijn er cadeau’s en natuurlijk zijn er kerstfilms, maar de hoofdactiviteit is eten. Twee, soms drie of zelfs vier dagen lang zijn gevuld met lekker eten, snacks, diners en de lekkerste kerstkoekjes. En natuurlijk horen er ook after dinner dips bij, want wie eet er nou niet te veel met kerstmis?

Leuke uitjes en activiteiten om te doen

In de decembermaand kun je activiteiten doen die je niet het hele jaar door kunt doen: kerstmarkten, schaatsen, de sneeuw opzoeken, en noem maar op. Er zijn zó veel dingen te doen in de decembermaand.

Kerstfilms, op de bank met warme chocolademelk

Natuurlijk is het fijn om in het weekend of in de kerstvakantie jezelf op de bank (of in bed, nog beter) te nestelen met chocolade(kransjes), kerstfilms, warme chocolademelk. Essentieel rondom de feestdagen. No more words needed.

Vrij van werk 

Hoera! Vrije dagen! Relaxen! Geen verplichtingen! Maar… Natuurlijk moet ik erbij vermelden dat de personen die wél werken met kerstmis en oud & nieuw (zoals brandweermannen, ambulancebroeders, ziekenhuismedewerkers en ouderenzorg) echt essentieel zijn en dat het onwijs knap is dat zij zich tijdens de feestdagen willen en kunnen inzetten voor de personen die dat nodig hebben. Maar voor iedereen met een kantoorbaan of iets anders: hoera, vrije dagen!

Uitpakken met kerstoutfits 

Wij vrouwen kunnen hier al vanaf oktober mee bezig zijn: de kerstoutfit(s) van het jaar. Glitter en glamour, cocktaildresses en hakken: we willen het allemaal. Wanneer de party-collecties uitkomen en Black Friday dichterbij komt slaan we alvast in en – ik spreek voor mezelf – het is zó leuk om ieder jaar weer uit te pakken met kerstoutfits.

Oliebollen, appelflappen, appelbeignets en champagne

Na de kerstdiners en kerstkransjes hebben we drie dagen om uit te puffen, want dan gaan we weer door naar de nieuwjaar tradities. Wie bakt er geen oliebollen of appelflappen op 31 december? Wie eet ze niet? Ook champagne en bubbels staan centraal op deze dag (of eigenlijk, nacht).

Kerst- en nieuwjaarsfeesten

Er zijn het hele jaar door feesten: paasfeesten, tropische party’s en Halloween-feestjes. Maar ook in de decembermaand krijg je uitnodiging na uitnodiging: kerstfeesten, oud & nieuwfeesten, nieuwjaarsborrels: als je van feestjes houdt kun je je hart niet op.

Nieuwe start… 

En natúúrlijk, op 1 januari, de nieuwe start. Of liever gezegd: op 2 januari, want op 1 januari moeten alle overgebleven oliebollen en appelflappen op en zijn we nog aan het uitbrakken van de nacht ervoor. Een nieuw jaar, een nieuwe start.

Wat vinden jullie zo fijn en leuk aan de feestdagen? Waar kijken jullie het meest naar uit? Geniet van de decembermaand! Liefs. 

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *