Creatief schrijven, les 4

Creatief schrijven, les vier!

*Dit zijn enkel en alleen opdrachten die in de les zijn gemaakt. Onderstaande opdrachten kloppen niet helemaal. Neem hier dan ook niks van over. 

Pindakaas letter chocoladeletter Sinterklaas HEMA nootjes crunchy brood Tietema bakker Albert Heijn werken

Hier namaals Versieren slingers ballonnen confettikanon Enzo Knol Youtube geld verdienen carrière Amsterdam VIVA 400

Ik zie een mooi landschap

Terwijl ik in de trein zit richting Amsterdam, dender ik over de spoorrails door de Oostvaardersplassen. Om mij heen zie ik een mooi landschap. Aan mijn linkerzijde zie ik een klein, dun bos met bomen die scheef staan van de harde wind die vandaag over het land trekt. Terwijl ik mijn blik naar de andere kant werp en ondertussen glimlach naar de oudere mevrouw tegenover mij, zie ik het groene veld wat oneindig lijkt. Ik zie een groep prezwalskipaarden grazen. Hun zwarte haren waaien een beetje omhoog en sommigen liggen op de grond. Heel ver weg zie ik nog een aantal stippen, zo klein dat je niet kunt zien wat voor dieren het zijn. Op het fietspad wat langs het spoor loopt zie ik twee oudere mensen fietsen. Ze kijken om zich heen en nemen de natuur in zich op: ook zij zien de prezwalskipaarden naast hen staan.

Ik hoor de trein aankomen

Twee minuten geleden stapte ik uit de drukke bus die mij naar het treinstation bracht, en na een kleine vijftig meter en 30 traptreden verder sta ik op mijn perron. Ik hoorde van ver al dat de incheck palen het doen: gebliep na gebliep. Ik zet mijn laatste voet op de bovenste traptrede en hoor de trein al aankomen. Het getik over de rails en geflikker van de bovenrails is goed te horen na een nacht met veel vorst. Ik hoor mezelf inchecken bij de incheck paal en stap de trein in, die ik net tot stilstand hoor komen.

Zij ruikt de pizza

Terwijl ze de film op de bank afkijkt, ruikt ze de geur van de Salami-pizza die in de oven zit al door de kamer heen dringen. De salami heeft duidelijk de overhand, maar de toegevoegde kaas en tomatensaus zijn ook erg aanwezig.

Ze voelt de stof van haar jas

Wanneer ze de deur uitstapt voelt ze een aantal druppels op haar hoofd vallen. Shit, ze heeft net een nieuwe jas. Is deze wel waterdicht? Ze voelt aan haar linkermouw naar de stof van haar jas en concludeert dat ze een stoffen jas aanheeft die niet waterdicht blijkt te zijn. Ze rent naar binnen en pakt een paraplu.

Zintuigelijk schrijven

Geuren en smaken

Terwijl ik in de woonkamer de puzzelstukjes in elkaar druk, dringt de geur van verse pannenkoeken mijn neus in. In de keuken staat mijn moeder pannenkoeken te bakken. Wanneer de geur lang aanhoudt, loop ik naar de kast en pak ik de plakkerige stroop en opstuivende poedersuiker en zet het op de gedekte tafel.

Emotie

Zodra ik de verse geur van zelfgebakken croissants zelfs een verdieping hoger al ruik, krijg ik een spontaan gevoel van blijdschap. Niet alleen mentaal, maar ook in mijn maag. Niet veel later hoor ik de oven piepen en voel ik de warmte die uit de oven komt tegen mij aan duwen. Ik glimlach. Het is weer zondagochtend.

Het geurtje wat ik vier jaar geleden voor kerst cadeau kreeg staat al een paar jaar, bijna ongebruikt, te verstoffen op de kast. De scherpe geur van bloemen geeft mij een misselijk gevoel en doet mij denken aan een overleden familielid, die dit standaard opspoot om de dag te beginnen.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *