Creatief schrijven, les 2 & 3

De derde les Creatief Schrijven!

Ruiken, proeven, voelen, horen en kijken.

De reis naar school 

Wanneer ik ’s ochtends naar de bushalte in mijn dorp fiets, hoor ik de vogels al fluiten. Zij liever dan ik, zo vroeg, denk ik dan. Ik ruik de frisse lucht: iets waar ik van kan genieten in de ochtend. Eenmaal bij de bushalte aangekomen zie ik een paar vrienden staan: hen ken ik nog van de basis- of middelbare school. Ik woon in een dorp, dus ons kent ons. In de verte hoor ik de bus al aankomen, en dus tast ik in mijn jaszak naar mijn OV-kaart. Na de busrit, van een klein kwartiertje, stap ik uit en loop ik richting het perron. Ons station, in Dronten, heeft ooit de prijs gewonnen voor het mooiste station van Europa. Dat is er niet aan af te zien. Om me heen hoor ik geluiden van mensen die hun OV-chipkaart voor de incheck palen houden en de lift die omhoog- en naar beneden gaat. Wanneer de trein er aan komt, voel ik om mij heen allemaal gedrang en geduw: er zijn altijd te kleine treinstellen op ons station.

Twintig minuten en een tussenstop in Kampen Zuid later kom ik aan op het station in Zwolle. Die frisse lucht die ik vanochtend rook, heeft inmiddels alweer plaats gemaakt voor een vieze stank. De meeste stations stinken immers behoorlijk. Ik voel opnieuw in mijn jaszak en haal mijn OV-kaart voor de vierde keer tevoorschijn. Ik zoek het rustigste uitcheck paaltje en loop richting de bus die mij naar school moet brengen. Ik zie hordes mensen, ruik sigaretten op rechts en warme broodjes van de AH to go op links. Wanneer bus 8 arriveert, voel ik nog meer geduw dan in Dronten. In Zwolle is iedereen net wat hardhandiger. Ik word zonder moeite te doen de bus in geduwd waarna zich een walm van zweet, regen en deodorant in de bus voordoet. Ik ben blij als ik ook hier weer na een kwartier uit mag. Dan ruikt die buitenlucht toch ineens weer heel fris.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *