P&S | Duurzaamheid met Marko Kruithof

Voor de les Politiek en Samenleving kregen we één grote eindopdracht: het houden van een interview met een duurzaam persoon/bedrijf of idee. Duurzaamheid is iets waar ik mij eigenlijk totaal niet mee bezig hield, maar wat naar aanleiding van deze lessen én deze opdracht wel mijn interesse heeft gewekt.

Mijn oom, Marko Kruithof, is jarenlang werkzaam geweest bij Stedin: een groot energiebedrijf met veel duurzame ideeën. Het was dan ook geen moeilijke keuze om hem een berichtje te sturen met de vraag of hij mij wilde helpen met dit project. En ‘natuurlijk!’ wilde hij daar graag aan meehelpen.

Op vrijdag 22 juni reisde ik af naar Utrecht, de woonplaats van mijn oom, voor het interview, maar voordat we het interview startten wilde hij mij nog iets laten zien. We reden naar Lombok – een wijk in Utrecht -, waar het project LomboxNet is opgestart: een project waar hij ook aan heeft meegewerkt en waar hij vandaag de dag nog steeds mee bezig is.

Nadat we gefilmd hadden in Lombok, reden we door naar de Jaarbeurs van Utrecht. Hier was een heel groot project aan de gang: allerlei duurzame ideeën werden uitgewerkt en hij vertelde over de uitkomsten die dit project in de toekomst nog gaat brengen.

Het interview heeft mijn interesse naar duurzaamheid wel lichtelijk gewekt: ik vond het tof om een kijkje te nemen bij Lombok en de Jaarbeurs en heb veel geleerd uit de dingen die mijn oom vertelde. Ik weet dat je dit leest, dus dank daarvoor! 😉

 

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *