5 | CREATIEF DENKEN

5 | CREATIEF DENKEN

OPDRACHTEN HOOFDSTUK 5

Hoe creatief vind jij jezelf?

  • Ik ben best wel creatief

Wat heb je geleerd van deze les over creatief denken?

Niet meer dan dat ik al wist: persoonlijk ben ik al vrij creatief en dat zet ik in het dagelijks leven ook in.

Ben je nu anders over deze vaardigheid gaan denken nu je deze oefeningen hebt gedaan?

Nee.

Hoe creatief vind jij jezelf nu?

  • Ik ben best wel creatief.

Wat is creatief denken volgens jou?

Creatief denken betekent voor mij dat je dieper na gaat denken over ideeën, je fantasie op de vrije loop laat en alles op schrijft wat in je op komt, ook al wordt dat uiteindelijk helemaal niks.

Wat heb je eraan in je dagelijks leven en in je BPV?

Creatief denken is best een belangrijk onderdeel voor het werkveld waar ik in werk en waar ik voor studeer. Met zowel teksten schrijven, als fotograferen en vormgeving is het belangrijk om creatief te denken.

Denk je dat je meer creatief gaat denken?

Niet na deze les. Dat zal gewoon hetzelfde blijven als dat het al was.

CHALLENGE TRENDWATCHER

TRENDRAPPORT

Een trend die we de komende tijd veel gaan zijn is de kantoorhond. Niet iets wat je als eerste zou kunnen bedenken, maar zeker wel een trend die de komende tijd veel van zich gaat laten zien. Met name in de Randstad zijn er veel kantoorpanden die de kantoorhond accepteren.

De kantoorhond

De kantoorhond is niets meer dan letterlijk: een hond op het kantoor. Een werknemer/zelfstandig ondernemer die op kantoor werkt, kan bij toestemming zijn of haar hond meenemen. Uiteraard moet hij of zij wel voor de hond zorgen tussendoor (uitlaten etc.), maar op die manier hoeft de hond niet de hele dag alleen thuis te blijven. Win-win.

De kantoorhond is op steeds meer plekken toegestaan en het wordt de komende tijd een ware trend. Op die manier wordt het voor mensen die fulltime werken een stuk gemakkelijker om een hond als huisdier te nemen.

REFLECTIE

De SKILL creatief denken vond ik erg leuk: ik ben goed met creativiteit en vond het dan ook makkelijk om hieraan te werken. Echter, vond ik het trendrapport een opdracht die een beetje overdreven was. Hierdoor werd het hele idee minder leuk, en dat is jammer, want het had zo leuk kunnen zijn.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *