3 | OPENSTAAN VOOR JE OMGEVING

3 | OPENSTAAN VOOR JE OMGEVING 

ONTWERP EEN JONGERENRUIMTE

ONDERZOEKSVERSLAG

INRICHTINGSWENSEN VOOR EEN JONGERENRUIMTE

In mijn klas is de gemiddelde leeftijd rond de 20 jaar: precies de doelgroep voor een jongerenruimte. Uit een klein onderzoek onder mijn klasgenoten bleek dat er een aantal elementen zeker terug moeten komen in een jongerenruimte. Dit zijn er een aantal hiervan:

Pooltafel Tafelvoetbal Frisdrankautomaat
Statafels Bier tap Dartbord
Speakers Muziekinstallatie Koffiezetapparaat

 

Persoonlijk ben ik het met bovenstaande onderdelen eens. Zelf ben ik 17 jaar, en ook ik val dus onder de doelgroep. Ik ben niet iemand die snel naar een jongerenruimte toe zou gaan, maar áls ik er naartoe ga moeten deze dingen er zeker wel zijn. Zelf zou ik onderstaande elementen nog toevoegen:

Tv Dvd’s Banken
Laptops/computers Photobooth

ONTWERP + PRESENTATIE

2D

3D

REFLECTIE

Als ik ooit een carrièreswitch maak, wil ik interieurontwerpster of binnenhuisarchitect worden. Deze opdracht, het maken van een plattegrond voor de jongerenruimte, was dan ook enorm leuk om te doen. Ik heb geprobeerd zo veel mogelijk elementen terug te laten komen in het huis en in de tuin, en hem zo ontworpen zodat er veel jongeren aanwezig kunnen zijn en er meerdere dingen te doen zijn.


OEFENINGEN HOOFDSTUK 3

De oefeningen van hoofdstuk 3 heb ik in de les, mondeling, besproken. Dit was goed.

OPENINGSVRAGEN

Sta jij open voor je omgeving?

  • Ja, ik zie altijd overal kansen.

Ben jij nieuwsgierig? Doe de test.

Ja, ik ben nieuwsgierig.

Ben je het eens met de uitslag?

Ja.

TERUGKIJKEN OP DE SKILL

Wat heb je geleerd van deze les over openstaan voor je omgeving en nieuwsgierig zijn?

Uit deze les heb ik geleerd dat het goed is om nieuwsgierig te zijn en dat openstaan voor je omgeving iets is wat ik momenteel al heel goed doe.

Ben je anders over deze skill gaan denken nu je deze oefeningen hebt gedaan?

  • Nee.

Sta jij open voor je omgeving? Kies de uitspraak die je het beste bij jezelf vindt passen.

  • Ja, ik zie altijd overal kansen.

Heb je hetzelfde ingevuld als bij het begin?

  • Ja.

Wat is openstaan voor je omgeving en nieuwsgierig zijn volgens jou?

Voor mij is openstaan voor je omgeving en nieuwsgierig zijn iets heel goeds: je laat zien dat je interesse hebt in iets of iemand en je initiatief toont. Je lijkt een stuk minder lui of ongeïnteresseerd en je kunt je van je beste kant laten zien.

Wat heb je eraan in je dagelijkse leven en in je BPV?

Door nieuwsgierig te zijn en open te staan voor dingen krijg je nieuwe kansen, komen er nieuwe dingen op je pad en leer je een stuk meer, omdat je je spiegelt aan een ander. Als jij heel geïnteresseerd over komt, zal een ander ook een stuk meer motivatie hebben om jou iets uit te leggen of een kans te geven. In mijn BPV heb ik hier heel veel aan gehad: vooral veel vragen en doen. Dit heb ik dan ook het meeste op mijn BPV zelf geleerd.

Denk je dat je meer zult gaan openstaan voor je omgeving?

Ik denk niet dat ik meer ga openstaan voor mijn omgeving na deze les.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *