Een memo schrijven

bron

Voor de les van Nederlands moesten we een MEMO schrijven! Hierbij mijn MEMO aan fictief figuur Derya. Deze opdracht heeft nog geen feedback ontvangen, dus ik weet niet of hij goed uitgevoerd is.

Hi Derya,

Aankomende 12 juni moet er een personeelsfeest plaatsvinden, en omdat ik daar momenteel eigenlijk geen tijd voor heb en ik denk dat jij dit goed zou kunnen, vraag ik je deze voor mij te organiseren. Ik vertrouw je dat toe, en ik weet zeker dat je dat goed kan!

Hier een aantal gegevens zodat je direct aan de slag kan:

We nodigen iedereen uit die op het hoofdkantoor werkt, dus dat zijn 25 personen (15 vrouwen, 10 mannen) en de twee stagiaires. Jij bent natuurlijk ook gewoon welkom, dus vergeet jezelf niet mee te tellen. 😉

Het personeelsfeest wordt gehouden van 17:00 uur (direct na kantooruren) tot 00:30 uur inclusief borrelen naderhand.

We hebben een budget van €2500,-. Wat je hiervan sowieso moet regelen is:

  • Eten (de groep is multicultureel, houd hier rekening mee);
  • Drinken;
  • Een locatie (max. 10 km vanaf het hoofdkantoor) met genoeg ruimte, stoelen, tafels etc.;
  • Aankleding op de locatie, zoals wat kaarsen, vazen, bloemen, lampen;
  • Entertainment (in overleg met mij, bedenk zelf wat ideeën zodat we even kunnen sparren). Let op: de leeftijdscategorie loopt een beetje uiteen, dus het moet voor iedereen leuk zijn;
  • Uitnodigingen voor het personeelsfeest (digitaal).

Mocht er budget over zijn, dan mag je hier uiteraard nog wat extra mee doen wat betreft het personeelsfeest. Laat mij even weten of er naderhand nog budget over blijft en bedenk gerust wat extra ideeën!

Zou je de uitnodigingen, zodra mogelijk (locatie bekend etc.) zo snel mogelijk willen versturen? Zou je mij in de cc willen meenemen?

Mocht je hulp nodig hebben, laat mij dat dan zeker even weten. Maar onthoud: ik geef jou de verantwoording en vertrouw ook op je eigen kennis en kwaliteiten. Tussendoor zal ik een paar keer komen kijken of het allemaal lukt en of je eventueel hulp nodig hebt.

Succes!

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *