Duurzaamheid

Vorige week hadden we onze eerste les van P&S: Politiek en Samenleving. Deze eerste les van de laatste periode van het jaar ging over Duurzaamheid, en de daarbij behorende opdracht was: maak een collage over waar jij aan denkt bij het woord ‘duurzaamheid’.

Een opdracht als deze is voor mij appeltje eitje, en ik ben er ook wel even zoet mee omdat ik het heerlijk vind om collages in elkaar te knutselen in Photoshop. Hierboven zie je mijn collage, en er zit daadwerkelijk een indeling per categorie in. Een korte uitleg:

DE AARDE

Links boven zie je twee foto’s, die doelen op het hele totaalplaatje: de aarde. Als je de aarde van bovenaf bekijkt als het donker is, zie je overal lampjes en licht. Dit, veel opgewekt door stroom, wat de laatste jaren steeds groener wordt. Echter, is dit niet altijd zo geweest. Stroom is echt een ding als het gaat om duurzaamheid: we willen allemaal een groenere wereld, maar groene stroom is niet zomaar even overal aangelegd. Ook zijn windmolens voor mij iets waar ik meteen aan denk bij het woord duurzaamheid, puur omdat dit tegenwoordig met zonne-energie een hele hoop kan.

FIETSEN

Nederland, fietsland! Jawel: fietsen is voor mij een heel groot begrip als ik denk aan iets wat duurzaam is. Een auto, trein, tram of vliegtuig zijn duizendmaal meer vervuilend dan een simpele fiets. Dus, lieve mensen, stap eens op de fiets als je bij wilt dragen aan een duurzamere wereld. 😉

DIEREN

Wij als mensen hebben last van een wereld die nog heel veel te leren heeft op het gebied van duurzaamheid, maar wij zijn ook de boosdoeners. Dieren daarentegen, hebben er wél last van (heel veel zelfs!) maar kunnen er precies niks aan doen. Ontzettend oneerlijk, daar zijn we het allemaal wel over eens. De diersoort die als eerst bij mij opkwam waren de dieren die leven op de noordpool, waar het tegenwoordig steeds warmer en warmer wordt. Door de klimaatverandering sterven ze langzaam uit. Maar… Ook andere dieren hebben er ontzettend veel last van. Mega sneu en zeker niet de bedoeling.

DE NATUUR

Als laatste, rechts onderin, natuurlijk de natuur. De natuur lijdt er enorm onder dat de wereld niet zo duurzaam is en dat gaan we merken over een aantal jaar. De natuur is het mooiste wat er is, maar het wordt toch wel flink verpest. Door nog duurzamer te leven, kunnen we de natuur die er nog is redden, en dat is fijn!

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *