Bevrijdingsfestival Overijssel 2018

Vijf mei 2018: wat heb ik een onwijs bijzondere dag gehad. Afgelopen zaterdag hielp ik voor het eerst mee achter de schermen op het Bevrijdingsfestival in Overijssel, en dat had ik voor geen goud willen missen. Wellicht heb ik er nog een beroepskeuze aan over gehouden ook… 😉 Benieuwd naar mijn dag en wat zonnige kiekjes? Lees dan snel even verder!

Helpen op het Bevrijdingsfestival in Overijssel is iets wat veel gebeurd op de opleidingen bij mij op school. Fotografie, video, media: het hoort er allemaal maar al te goed bij. Dit jaar kreeg ik de kans om backstage mee te helpen met het Bevrijdingsfestival en alles van dichtbij mee te maken. Daarnaast werd mij gevraagd om samen met de gezelligste Karlijn (klasgenootje!) de livestream te presenteren. Als ik praat over een livestream, dan praat ik over dé livestream van het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland, die uitgezonden wordt op o.a. NU.nl. Hoe veel mensen daar gemiddeld naar kijken? Nou… Een kleine 100.00 kijkers. Whát?!

Goed, daar zei ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen, en dus stond ik afgelopen zaterdag met microfoon en zender om op het grootste festival van die dag. Ondanks het feit dat de livestream niet helemaal lekker liep – dit was de eerste keer dat het op deze manier georganiseerd werd – heb ik onwijs genoten van het presenteren en natuurlijk de uitzendingen. Sterker nog: door deze dag heb ik me beseft hoe leuk ik presenteren eigenlijk vind en dat ik dit stiekem misschien wel als beroep wil gaan uitoefenen later… Ik laat dit in elk geval voorlopig niet los. 😉

Naast het feit dat ik gezegend was met fijn gezelschap, leuke taken (presentatie en bijspringen waar nodig) konden we ook alle optredens van héél dichtbij bekijken. Omdat ik ook een vrijwel exclusief bandje kreeg voor het hoofdpodium, kon ik flink dichtbij komen en stond ik vrijwel op het podium met de optredens. Nu was de muziek niet helemaal mijn smaak, maar voor Fedde le Grand en Kraantje Pappie maakte ik toch wel even wat tijd vrij. 😉 Wát een goede muziek.

Het was een lange, intensieve maar vooral energieke dag en ik ben blij dit eens meegemaakt te hebben. Doordat ik al jarenlang meehelp met de Meerpaaldagen, wist ik wel een beetje hoe het er backstage aan toe gaat op festivals en is het ontmoeten van bekende mensen voor mij niet meer bijzonder, maar dit festival is toch wel van een hoger niveau. Onwijs bijzonder. Ik hoop zeker volgend jaar weer mee te kunnen helpen, want oh jongens, wat is dit leuk!

Wat hebben jullie gedaan op Bevrijdingsdag dit jaar? Hopelijk hebben jullie ook genoten! Liefs. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

P.s.: Willen jullie een leuk verhaal horen? Ik kocht – speciaal voor deze dag – toffe, nieuwe biker boots (en stiekem was dat ook gelijk een goede reden om ze tóch te kopen, want ik had ze al heel lang op het oog) en ik droeg ze voor het eerst op het festival. Het duurde niet lang of mijn voeten zaten vol met blaren en strompelde ik ietwat nonchalant over het festival. Na een pitstop bij de EHBO waren mijn voeten volledig ingetaped en nu, een paar dagen later, kan ik nog bijna geen enkele schoen aan. Daarnaast, zijn mijn nieuwe schoenen niet zo nieuw meer. Ik heb er geen spijt van (want: hallo geweldige festival outfit!), maar misschien dat ik de volgende keer niet meer zo snel nieuwe schoenen aantrek. 😉 

Backstage, hoofdpodium en media & pers. Ik voelde me, ehm, behoorlijk VIP.

Met de meisjes. Zo blij met fijn gezelschap. <3

Samen met Karlijn, terwijl we presenteerden en onze stukjes van tevoren oefenden. Het presenteren met Karlijn was zo fijn en gezellig. Echt tof dat we dit samen mochten doen. Onze docent raadde ons aan hier samen daadwerkelijk iets mee te gaan doen, omdat we zo’n perfect duo zijn. Wie weet… ;-).

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Eén reactie

  1. I have noticed you don’t monetize landstede.media, don’t
    waste your traffic, you can earn extra cash every month with new monetization method.
    This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites),
    for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *