Babe, you got this – Het Werkboek | BOEKLANCERING

V.l.n.r.: Marit, Merel, Rosa, Lois, Emilie, Marloes, ikzelf, Nikki, Melanie, Kim, Jill.

Een aantal weken geleden ontving ik een mailtje van Emilie: de oprichtster van Hashtag Workmode en de persoon die in mijn stageperiode een soort van mijn ‘baas’ was. Of ik wilde helpen met de boeklancering midden april? Ik had natuurlijk al het een en ander meegekregen van hoe deze lancering er uit zou gaan zien, en ik wist zeker: hier wilde ik bij zijn.

Hashtag Workmode heeft vorig jaar zomer haar eerste boek uitgebracht: Babe, you got this. Een boek vol met tips en tricks voor succes, maar ook misstappen van ambitieuze en succesvolle vrouwen. Vrouwen met een carrière, hoe zij dit aangepakt hebben en hoe ze staan waar ze momenteel staan. De kracht van de vrouw en de ambitie die een vrouw heeft anno 2018 is iets wat ik zelf heel belangrijk vindt en waar Hashtag Workmode ook zeker voor staat.

Toen ik in september begon met mijn stage bij Hashtag Workmode, waren er al een aantal plannen die in de kinderschoenen stonden voor een vervolg op Babe, you got this. Het precieze plan was er nog niet, maar naarmate mijn stage volgde, des te meer er bekend werd over het tweede concept. Een aantal maanden later wist ik inmiddels: er komt een tweede boek. In alle stilte werkte Emilie dit uit, samen met Rosa: een toffe chick die ik ook heb mogen interviewen voor een schoolopdracht. Het concept: een tweede boek waarin meiden – vrouwen – of wie dan ook, hun ambitie konden uitwerken, hun dromen kunnen waarmaken en hun stappenplan kunnen uitschrijven. Ofwel: een werkboek. Babe, you got this – Het Werkboek.

De boeklancering vond plaats op 11 april: het moest groots worden. Er werd een ouderwetse schoolbus afgehuurd (hoe cool?!), bestickert (nóg gaver!) en de bedoeling was dat we het hele land door zouden toeren. Signeersessie hier, foto daar. De dag ervoor reisde ik af naar Groningen, om de nacht door te brengen in het Scandinavisch dorp. Het is immers niet te doen om in alle ochtendglorie vanaf Flevoland naar Groningen te reizen, als ze in Groningen al om 07:00 uur (!) weg moesten rijden.

Na een korte nacht, stapten we woensdagochtend om 07:00 uur in de bus. Bepakt en bezakt met bloemen, truien, boeken, tafels en heel-veel eten en drinken startten we de ochtend. Om 08:30 uur stonden we fris en fruitig op de Grote Markt in Groningen. Nadat er drie meiden naar de Coffeecompany waren gelopen voor de hoognodige koffie en de eerste boeken (met gratis trui!) al verkocht waren, kwamen we er aardig in.

De planning voor die dag was enorm strak en ambitieus: we konden geen minuut vertraging oplopen. Om 09:30 uur was de signeersessie over, pakten we als de wiedeweerga onze spullen weer in en raceden we door naar de volgende locatie: Utrecht! Dat was een behoorlijke rit, waarin we tussen de bloemencorso zaten en elke bocht de plantenbakken vast moesten houden zodat ze niet omvielen. Erg was het niet, want iedereen moest nog wakker worden en bijkomen van de eerste rit.

In Utrecht aangekomen, zochten we een plek voor de bus. We parkeerden hem uiteindelijk op Moreelsepark: een plek waar veel meiden op af waren gekomen. De zon was inmiddels doorgekomen, het werd warmer (yay!) en de sfeer zat er goed in. Ik was vliegende keep en inmiddels ‘chef trui-boek pakketten’ geworden. Dat wil zeggen: álle pakketten (bestaande uit een boek, een trui en een potlood) tellen, zorgen dat de stapels op tafel aangevuld werden én aan het einde van elke stop opnieuw tellen. Zo wisten we precies hoeveel er verkocht was en hoeveel er in elke doos zat. Na een uurtje Utrecht, lichte stress op het eind vanwege plaspauzes, pakten we onze spullen weer in en was het tijd voor locatie nummer drie.

Good to know: we hebben natuurlijk niet ALLE spullen in de tourbus gekregen. Nee, Melanie – de event manager – reed met een gehuurd busje steeds voor ons uit met alle dozen, tafels en ballonnen.

De derde locatie was Den Haag. Op de Haagse Hogeschool hebben we heel wat meiden over weten te halen tot het kopen van ons boek, maar man: wat zitten daar veel jongens op school! Gelukkig hadden we Marit in ons midden, die met haar luide stem en goede verkooppraatjes de meiden wist te bereiken. Inmiddels begon de avond in te luiden, werd er friet met snacks gehaald en gingen we gepaard met heel veel eten door naar de volgende locatie.

Terwijl we onze friet aten, iedereen wat stiller werd – want pfoe: wát een dag en wát een positieve energieën om ons heen – kregen we te maken met wat file. Gelukkig hadden we alleen op dit moment ietwat speling, en dus kwamen we maar vijf minuten te laat aan op de laatste locatie van de dag: Den Bosch! We parkeerden de bus bij het Werkwarenhuis: een prachtige, creatieve omgeving waar ik zeker nog eens naar terug ga.

Om 20:00 uur pakte ik mijn spullen, ontving ik de goodiebag en heel veel knuffels, en liep ik met een brede glimlach naar het treinstation. In de trein heb ik urenlang nagenoten van de positieve sfeer, de intense gezelligheid, de inspirerende meiden en vooral de melatonine die ik heb aangemaakt op deze dag. Nu ik dit typ, bijna twee weken later, zit ik in mijn Babe, you got this trui en verschijnt er weer een enorme glimlach op m’n gezicht en ben ik ontzettend blij dat ik met deze meiden heb mogen werken. Zowel in mijn stageperiode als op deze dag van de boeklancering. Dit zijn de type mensen met wie ik 24 uur per dag omringd wil zijn: inspirerend, gezellig, motiverend en vooral enthousiast. ♥︎

Foto’s gemaakt door Anne Hospers Photography

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *