Evaluatie promotievideo

Niet mijn eigen foto*

De afgelopen paar weken zijn wij op school bezig geweest met het maken van een promotievideo voor komende stagiairs bij stagebedrijven. In drie dagen heb ik samen met Nick en Jorick een video gefilmd, gemonteerd en in elkaar gezet. Hierbij het evaluatieverslag over de afgelopen tijd.

VRIJDAG 16 FEBRUARI

Op deze dag werden de groepen samengesteld: ik werd ingedeeld met Jorick en Nick, en na wat overleg besloten we om het bedrijf de Stentor te kiezen voor onze promotievideo. We waren vrij gemotiveerd, en begonnen dus ook gelijk met het schrijven van ons scenario en het bellen voor een filmafspraak. Klasgenoot Stan gaf ons het nummer van Sander Lindenburg, zijn voormalige stagebegeleider en verslaggever bij de Stentor. Ik belde hem meteen, maar er werd niet meteen opgenomen. Toen we een tijdje bezig waren met ons scenario, werd ik teruggebeld door Sander en maakte ik een afspraak voor de vrijdag daarna op kantoor van de Stentor.

We moesten ons scenario laten nakijken voordat we op pad mochten, en dus hebben we hem na een paar uur na laten kijken. Dit was niet in een keer goed, waarna we het een en ander verbeterd hadden. Prima, doen we het opnieuw. Tussendoor regelden we een microfoon en besloten we mijn eigen camera en statief te gebruiken voor de opnames. Uiteindelijk, na vijf à zes controles was het goed, en mochten we officieel op pad. Eindelijk.

VRIJDAG 23 FEBRUARI

Op vrijdag 23 februari hadden Jorick, Nick en ik om 14:00 uur afgesproken bij de Stentor. Omdat we van te voren niks te doen hadden, was onze vraag of we meteen door mochten en niet eerst naar school hoefden te komen. Tenzij er iets te doen was, mochten we later beginnen, en de donderdag van te voren kregen we te horen dat er wat te doen was en we uiteindelijk toch om 09:00 uur op school moesten zijn. Hm, oké, prima, als er iets te doen is. Uiteindelijk hebben we de hele ochtend niks gedaan, en had ik het idee dat ik voor niks naar school was gekomen. Dat was flink jammer.

Om 14:00 uur hadden we de afspraak, en dus vertrokken we om 13:45 uur richting de Stentor. Drie haltes met de bus, lekker simpel en dichtbij. Heerlijk. Sanders was open en aardig, en na wat koffie begonnen we met het interview. Rond 15:00 uur stonden we weer buiten en hadden we vakantie. Cheers!

VRIJDAG 9 MAART

Twee weken later, een vakantie ertussen, begonnen we om 09:00 uur ’s ochtends met editten en waren we hier rond 10:30 uur vrijwel mee klaar. We besloten na de pauze verder te gaan, ik zocht wat dingen uit waarmee ik teksten in iMovie kon zetten en om 12:00 uur waren we meer-dan-klaar. Vervolgens moesten we twee uur wachten, naar mijn mening onnodig, en hebben we het filmpje in de klas afgespeeld.

Al met al ging alles goed, hadden we snel een afspraak en ben ik trots op het resultaat. Uiteraard kon het beter, maar de opdracht is voldaan en we zijn tevreden met hoe het is gegaan. De samenwerking tussen Jorick, Nick en mij ging prima en de taakverdeling was ook goed georganiseerd: Nick interviewde Sander, Jorick en ik zaten achter de camera en we hebben het editten met z’n drieën gedaan.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *