Deze tien dingen wil ik leren op stage – Update!

Toen ik nog maar net was begonnen met mijn stage bij Hashtag Workmode maakte ik een lijstje met dingen die ik graag wilde leren in mijn stageperiode. Nu, een aantal maanden verder, deel ik het lijstje nog een keer en vertel ik welke dingen ik wél en niet heb geleerd.

Heb ik in de afgelopen vijf maanden geleerd…

… hoe Photoshop werkt?

Photoshop is niet het makkelijkste programma op aarde, en al helemaal niet als je geen Photoshop op je laptop hebt staan. Inmiddels ben ik in het bezit van Photoshop (yay!) en heb ik de kennis van de basis-aspecten van Photoshop. Ik weet nog lánger niet alles, maar ik kom al een heel eind. En guess what? Ik vind het nog leuk om te doen ook.

… hoe ik een groot Instagram profiel zo goed mogelijk bijhoud?

Jeetje, wat was dat hard aanpoten in de eerste paar weken. Immens veel reacties, likes en een enorme community die verwacht dat jij à la minute reageert op wat zij hebben gereageerd. Maar… Ja, ik heb inderdaad geleerd hoe ik een groot Instagram-profiel zo goed mogelijk bijhoud. Check!

… wat de social media rules zijn?

Yes, yes en nog eens yes. Dit was een lastige, maar inmiddels weet ik de go’s en no-go’s op Instagram, en hoewel het onwijs veel tijd kost lukt het me aardig om deze ook toe te passen.

… hoe ik omga met eventuele werkdruk/lange werkdagen?

Dit is iets waarvan ik van te voren niet had gedacht dat ik dit zou leren, maar het is me nog gelukt ook: zonder al te veel te zeuren en mokken ben ik er in geslaagd om een half jaar lang lange werkdagen te maken en met de werkdruk om te gaan. Het is me zelfs enorm meegevallen. Win-win!

… hoe ik continu mijn ogen open houd?

Dit is iets wat ik wél heb geleerd, maar waar ik zeker nog veel en veel beter in kan worden. Ik weet inmiddels wat het betekent om continu je ogen open te houden – als in: Instagram afzoeken op leuke afbeeldingen die ‘misschien wel of misschien niet leuk kunnen zijn voor ons eigen account of wellicht in de Newsletter – maar ik vergeet het stiekem veel te vaak. Aandachtspuntje, dus.

… hoe ik mijn to-do lijst zo effectief mogelijk afwerk?

To-do lijstjes: een jarenlange favoriet als je het mij vraagt. Wunderlist, Redbooth of simpelweg in een mooi notitieboekje: ik schrijf er met alle plezier zo veel mogelijk to-do’s in die ik vervolgens met een pastelkleur weer af kan vinken. Check!

… hoe Mailchimp werkt?

Als je mij vijf maanden geleden had verteld dat ik het werken met Mailchimp onwijs leuk zou vinden, had ik je waarschijnlijk nog-net-niet uitgelachen. In vijf maanden tijd heb ik geleerd hoe Mailchimp werkt en hoe ik dit efficiënt en snel kan gebruiken.

… hoe ik op hoog niveau Engelse teksten kan schrijven?

Persoonlijk vind ik dat ik wel iets ben gevorderd in het schrijven van Engelse teksten – hier heb ik gelukkig ook hele goede feedback op gekregen – maar ik zit nog niet op het niveau wat ik graag wil behalen: vloeiend Engels schrijven. Ik moet nog iets te vaak moeilijke, zakelijke woorden opzoeken en dat is uiteraard goed (want alleen op die manier leer je het) maar het kan nog steeds beter.

… hoe ik op een goede manier contact houd met huurders?

Jep, het contact houden met huurders is met de volle 100% gelukt. Sterker nog: hier heb ik vrijwel geen moeite mee gehad. 🙂

… hoe ik mijn netwerk op kan bouwen?

Ja, ja en JA! Mijn LinkedIn profiel is onwijs gegroeid (hallo ambitieuze vrouwen van kantoor!) en ik heb zelfs al wat contactgegevens achter moeten laten bij een paar huurders omdat ‘ze wel iets voor me hadden, naast mijn studie’. Mijn netwerk is hier dus zeker mee gegroeid, maar daar schrijf ik nog een keer apart iets over!

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *