Hoe is mijn stage mij bevallen?

De afgelopen paar maanden heb ik mijn tijd doorgebracht in de prachtigste stad van het land: Amsterdam. Ik liep een half jaar stage bij het bedrijf Hashtag Workmode, en ben sinds vorige week klaar. Hoe vond ik het, en hoe is een half jaar stage lopen mij bevallen?

Het is natuurlijk niet niks: van altijd-school naar full-time werken in een grote stad. Ik was pas zestien toen ik begon met mijn stage, en dus was het zeker niet onwaarschijnlijk dat ik het niet vol zou houden of me niet zo prettig zou voelen in het drukke Amsterdam. Een van mijn stage-adressen zit vlak achter de wallen, en toen ik nog niet had uitgevonden dat daar ook een metro in de buurt rijdt liep ik hier elke dag overheen. Het was best pittig: de eerste paar weken. Ik moest mijn draai vinden in Amsterdam en bedenken wat ik in die vier uur dat ik moest reizen op een dag ging doen: WiFi in de trein was er immers niet.

➼ Benieuwd naar meer verhalen over mijn stage bij Hashtag Workmode? Bekijk hier mijn hele verzameling ervaringen van het afgelopen half jaar! 

SEPTEMBER

Na een paar weken begon ik aardig te wennen: ik aanbidt Amsterdam al langer en dus was ik vrij snel gewend aan de drukte, de geur van wiet (gad-ver-damme) en de apartelingen die je her en der tegen komt op straat. Ik liep elke dag met een brede glimlach over de grachten heen en stond dan ook meer-dan-toeristisch kiekjes te schieten als de zon eens mooi opkwam.

Toen ik doorhad dat Netflix series beschikbaar had gesteld om te downloaden en mijn favoriete serie hier tussen zat, kon ik mijn geluk niet op. Vanaf midden september tot eind januari heb ik elke-dag (lees: vier dagen per week) Gilmore Girls gekeken: soms keek ik drie of vier afleveringen per dag. Het was leuk, tijd-dodend en ik stond gevoelsmatig binnen een half uur in Amsterdam.

OKTOBER-NOVEMBER

Rond oktober/november kreeg ik een dip: ik werd ziek, raakte oververmoeid en zat er een beetje doorheen. Mijn lichaam begon zich tegen te werken en de dagen in Amsterdam werden lastiger. Na twee rustiger aan doen werd dit gelukkig al een stuk beter, en na een maand voelde ik me weer helemaal fit.

DECEMBER – JANUARI

Vanaf dit moment ging het eigenlijk in een stijgende lijn: de decembermaand stond voor de deur, het werd drukker op kantoor en de dagen vlogen voorbij. Soms moest ik taken doen waar ik het niet helemaal mee eens was, wat ik ook heb aangegeven. Hierdoor is het niet altijd even leuk geweest, maar gelukkig bleef de sfeer vaak onveranderd en werden problemen snel opgelost. In januari had ik een topmaand: ik voelde me inmiddels helemaal thuis op kantoor en wilde niet denken aan het feit dat ik hier binnen een paar weken weer weg moest. Ik begon het net allemaal door te krijgen, iedereen te leren kennen, en dan was het laatste wat ik wilde terug naar school. Gelukkig heb ik een heel fijn afscheid gehad en wie weet ga ik ooit weer terug naar Hashtag Workmode.

Er zijn zeker momenten geweest waarop ik mijn stage niet meer zo leuk vond of té moe was om nog iets gezelligs te zeggen: dat reizen heeft me op een bepaald moment echt gebroken. Gelukkig heb ik doorzettingsvermogen en ben ik doorgegaan, ik ben meer dan gelukkig over het afgelopen half jaar. Elke stage heeft wel iets wat je liever niet had gehad en nergens gaat het perfect: no worries. Ik ben helemaal tevreden.

CONCLUSIE

Mijn conclusie? Ik ben onwijs blij met het afgelopen half jaar: blij dat ik de keuze heb gemaakt om hier stage te lopen en tevreden met hoe veel ik wel niet heb mogen leren. Ook heb ik enorm veel mensen leren kennen, veel inspirerende verhalen gehoord en ben ik vaker dan ooit uit m’n comfort-zone gestapt. Amsterdam is een stad waar mijn hart ligt en waar ik me thuis voel: ik mis het nu al en wil daar dan ook graag naar terug. Ik heb zó’n leuke tijd gehad bij Hashtag Workmode en had dit voor geen goud willen missen. Oftewel: mijn stage is heel erg goed bevallen. Ik mis het nu al.

 Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *