De nadelen van een half jaar stage lopen

Vorige week vertelde ik jullie wat de voordelen zijn van een half jaar stage lopen, maar waar voordelen zijn, zijn nadelen. En dus heb ik vandaag een lijstje samengesteld met een aantal nadelen aan een half jaar stage lopen.

JE ZIET JE SCHOOLVRIENDEN MINDER

Als je in de klas vrienden of vriendinnen hebt waar je erg aan gehecht bent, is het best raar om hen ineens niet meer te zien. Iedereen zit een half jaar lang ergens anders, en afspreken schiet er vaak toch wel bij in.

JE RAAKT GEWEND AAN DE PRAKTIJK 

Doordat je zo veel dingen doet die je leuk vindt is het heel makkelijk om gewend te raken aan de praktijk: het werkveld waar je later in gaat werken. Voor mij is dit echt een ding: ik wil niets liever dan blijven werken. Gelukkig weet ik ook dat terug naar school gaan toch echt moet, want zonder diploma ga ik nooit werken in deze branche. En bij dit punt komt ook kijken dat school ineens een stuk minder leuk is, nu je weet wat de wereld jou allemaal te bieden heeft…

BYE BYE, SOCIAL LIFE – HELLO FULL-TIME WERKEN

Op school heb je schooldagen, die vaak niet langer duren dan 16:00 uur waarna je lekker naar huis kan, maar op stage is het toch echt keihard full-time werken. Hierdoor heb je minder vrije tijd, wat betekent dat hobby’s en vrienden hier vaak onder leiden. Zelf vind ik het heel belangrijk om met vrienden af te blijven spreken, dus daar plan ik mijn weekenden dan ook helemaal mee vol. Maar het is wel allemaal even passen en meten…

JE KUNT NIET ALLES BESPREKEN – GEEN VRIENDEN IN DE BUURT

Als er iets aan de hand is, praat je er met je klasgenoten/vrienden over. Als je het ergens niet mee eens bent, praat je er met je klasgenoten/vrienden over. Hier op stage ben je met volwassen mensen: leeftijdsgenoten zijn er vaak niet, en dus is praten over dingen die ons op deze leeftijd bezig houden niet meer zo makkelijk. We pakken nu vaker WhatsApp erbij of praten er soms helemaal niet over, puur omdat niet alles bespreekbaar is met je collega’s. Toch wel even wennen.

JE MOET SOMS ERG LANG REIZEN

Voor de meeste stages moet je een aardig eindje reizen, en dat is voor sommigen echt een drama. Persoonlijk heb ik er geen last van, maar ik kan het begrijpen dat anderen dat wel hebben en als dat zo is dan kan het soms best zwaar zijn om elke dag zo veel te reizen. Ook wordt je best moe van reizen, waar ik mezelf wel weer in kan vinden, want vier uur lang zitten is best pittig. Ineens ga je de reis naar school heel erg waarderen… 😉

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

5 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *