Dit wil ik het komende jaar graag leren op school

Stage loopt bijna af, en dat betekent dat we weer terug de schoolbanken in moeten. Er valt nog genoeg te leren, namelijk. Het komende half jaar zijn er specifiek een aantal dingen die ik nog graag wil leren, en die heb ik vandaag voor jullie op een rijtje gezet!

STERKE TEKSTEN SCHRIJVEN

De afgelopen tijd ben ik een beetje gefascineerd door journalisten die sterke teksten kunnen schrijven die echt ergens toe doen. Niet een simpele ’tien dingen die je kunt doen als…’, maar daadwerkelijk teksten met sterke inhoud en interessante waarde. Omdat ik dat vrij lastig vind, zou ik daar graag wat meer van willen leren zodat ik dat later ook in de praktijk kan uitvoeren.

BETER LEREN EDITTEN

De basis-trucs op iMovie ken ik inmiddels al, maar wie wil er nou niet zulke mooie video’s kunnen editten als de vormgever van Anna Nooshin? Precies. Ik zou graag wat meer willen leren wat betreft editten en vormgeving in de video. Daar kun je heel leuk mee experimenteren, maar dan moet je natuurlijk wel eerst het een en ander weten.

VERDIEPEN IN AUTEURSRECHTEN

De afgelopen tijd loop ik best tegen wat problemen aan wat betreft auteursrechten en hoor ik om mij heen alleen maar bloggers of journalisten die claims ontvangen omdat zij foto’s hebben gebruikt die auteursrechtelijk beschermd waren. Omdat ik dit allemaal best interessant vind én ik claims wil vermijden, zou ik hier best graag nog wat meer over willen weten.

JOURNALISTIEKE TERMEN

Er zijn van die bepaalde journalistieke termen die journalisten vaak gebruiken, onderling of in teksten. Zo liep ik laatst tegen de term (red.) aan. Na wat research kwam ik er achter dat dit betekent dat de redactie de desbetreffende informatie heeft toegevoegd om de tekst beter te begrijpen, maar zulke termen heb ik tot nog toe niet op school geleerd. Volgens mij zijn zulke basis-termen best belangrijk, en dus zou ik daar graag meer van willen leren.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *