De voordelen van een half jaar stage lopen

Een half jaar stage is niet voor iedereen even leuk, maar heeft zeker zo zijn voordelen. Buiten de nadelen om – daar schrijf ik binnenkort nog een blogpost over – heb ik toch een behoorlijke lijst met voordelen van een half jaar stage op weten te sommen.

EVEN WEG VAN SCHOOL

Je komt elke ochtend binnen in hetzelfde lokaal, je hebt elke week dezelfde les van dezelfde docent en je reist iedere dag terug met precies dezelfde mensen en op precies hetzelfde tijdstip. Persoonlijk heb ik daar echt een enorme hekel aan, en dus is het heerlijk om even niet in dat standaard school-ritme te zitten. Voor je het weet belandt je in een sleur en ben je al gauw weer klaar met school, dus ik geniet nog even lekker van dit leven hier in Amsterdam.

JE LEERT VEEL UIT DE PRAKTIJK

Dit is echt mijn nummer 1 belangrijkste voordeel: je leert zó veel uit de praktijk. Op school zijn er boeken die je vertellen hoe het moet en docenten die hun ervaring met de praktijk met jou delen, maar hoe is het nou écht om in de praktijk te werken? Dat is precies wat je leert in een half jaar stage: de beste manier om hier achter te komen.

JE DOET VEEL CONTACTEN OP

Als het goed is werk je bij een bedrijf wat bestaat uit meer dan één persoon, wat betekent dat je dus ook zeker je netwerk uitbreidt. De één kan het beter vinden met zijn of haar collega’s dan de ander, maar al met al houd je aan je stage toch wat contacten over.

ALS HET GOED IS, DOE JE WAT JE LEUK VINDT

Als je op je plek zit op deze opleiding en je een fijne stage hebt, kan het bijna niet anders dan dat je in dat half jaar stage iets doet wat je echt leuk vindt. Dit is het werkveld waar jij je op wilt richten na je studie en dit is dus ook zeker je toekomst. Daarom is het heel belangrijk dat je leuk vindt wat je doet en dat je het niet verschrikkelijk saai vindt om teksten te schrijven.

IF YOU ARE THE LUCKY ONE: SALARIS!

Mocht je geluk hebben, wordt jij door jouw stagebedrijf maandelijks uitbetaald. Het gemiddelde salaris is €350, maar schrik niet als jouw stagebedrijf je €250, €100 of zelfs niks uitbetaald. Elk zakcentje is op onze leeftijd meegenomen en hoe leuk is het dat je een half jaar lang betaald krijgt?! Ik bedoel, op school krijgen we dat niet, hoor… 😉

FRIS EN FRUITIG TERUG OP SCHOOL

Nadat je een half jaar op stage bent geweest, is het meer dan waarschijnlijk dat jij weer met iets meer motivatie richting school gaat en dat alles er weer even ‘nieuw’ uit ziet. Je zit nog niet in zo’n sleur, en dat gaat niet meer gebeuren ook. Want: over een paar weken heb je alweer voorjaarsvakantie (check!), meivakantie (check!) én zomervakantie (check!). De periode dat je op school zit valt dus echt mee, en dat betekent dat het helemaal niet zo erg hoeft te zijn om weer terug te gaan naar school.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *