Wervende teksten schrijven voor social-media

Scroll door voor screenshots die dienen als bewijsmateriaal.

Geef een korte opdrachtomschrijving

De Instagram- en Facebook-pagina van Hashtag Workmode zijn een belangrijke schakel binnen het bedrijf. Daarom is het des te belangrijk om sterke, wervende teksten hiervoor te schrijven. Aan mij de taak dit een half jaar lang te doen!

Aan welke kerntaak/taken werk je bij deze opdracht?

✔ Kerntaak 1: Voorbereiden opdracht en organiseren werk

✔ Kerntaak 2: Maken en bewerken van content

✔ Kerntaak 3: Publiceren en beheren van content

Aan welke werkprocessen werk je bij deze opdracht?

1.1 – Opdracht bespreken met interne of externe opdrachtgevers

1.2 – Plannen en organiseren van werkzaamheden

1.3 – Onderzoeken van (online) mediamogelijkheden

1.4 – Verzamelen van content en/of informatie

2.3 – Schrijven en controleren van tekstberichten

2.4 – Bewerken van content

3.1 – Content presenteren en/of publiceren

Hoe lang ben je er mee bezig?

De tijd die ik kwijt ben aan het schrijven van een tekst voor social-media, verschilt natuurlijk per bericht. De ene keer heb je meer te vertellen dan de andere keer. Voor een tekst onder een Instagram-foto ben ik vaak niet langer dan vijf minuten bezig: dit is een korte tekst onder de foto met hashtags. Een bericht voor op Facebook, daarentegen, vergt vaak wat meer tijd. Hiervoor rek ik tussen de 5-20 minuten uit.

Wat is de opdracht?

De precieze opdracht is om voor Instagram en Facebook wervende teksten te schrijven, een half jaar lang. Informatie delen, huurders voorstellen en interessante stukjes schrijven zijn een aantal belangrijke kenmerken waar je je mee bezig moet houden.

Wie is de opdrachtgever en wie is de doelgroep?

De opdrachtgever is Hashtag Workmode in het algemeen, maar hij is opgedragen door Roos. Zij controleert ook al mijn teksten en verbetert waar nodig.

Wat is jouw aandeel?

Mijn aandeel hierin was dat ik voor de social-media veel wervende teksten heb geschreven die interessant waren om te lezen voor volgers. 

Werk je samen met collega’s of derden?

Voor deze opdracht werk ik deels samen met Roos: zij is degene die vaak informatie heeft over wat ik precies moet delen op de social-media. Zonder informatie, kan ik de tekst niet schrijven en dus heb ik haar daarvoor nodig! Wel schrijf ik de teksten helemaal zelf.

Voeg het product of resultaat toe (beeldmateriaal, draaiboek e.d.)

 

Meer teksten die ik heb geschreven kun je vinden op de Facebook-pagina, de Instagram-pagina of in deze LWP

Evaluatie

Proces

Het proces gedurende de stageperiode ging eigenlijk prima: ik had al snel de tone of voice te pakken en leerde binnen een paar weken wat relevante teksten zijn voor de social-media-kanalen.

Eindresultaat

Ik ben blij met het eindresultaat: de teksten vind ik persoonlijk goed en het is leuk om te zien dat ze goed ontvangen worden door anderen.

Voor de volgende keer

De volgende keer zou ik willen proberen wat meer tijd te steken in het schrijven van nóg betere teksten, want ondanks het feit dat deze teksten goed zijn wil ik ze nog iets creatiever kunnen indelen.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *