Interview met social-media manager Roos

Je doet een interview met een collega over het bedrijf.

De opdracht van deze week is om een interview te doen met een collega over het bedrijf waar je stage loopt. Collega en stage-begeleider Roos wilde mij graag helpen, dus ik vroeg haar het een en ander over Hashtag Workmode en hoe ze hier nou eigenlijk zo terecht is gekomen.

Hoe ben jij ooit begonnen bij Workmode en hoe lang werk je er nu al?

Ik ben tijdens het laatste jaar van mijn studie MIC begonnen als stagiaire. Ik begon als fulltime social media stagiaire in de zomer van 2016 en ben daarna nooit meer weg gegaan. Dat was net het moment dat het kantoor in Rotterdam open ging dus dat was allemaal erg spannend. In totaal werk ik er nu dus zo’n 1,5 jaar.

Kende jij Hashtag Workmode al toen je hier solliciteerde?

Ik kende Hashtag Workmode al via Instagram. Ze hadden een hele mooie feed en ik was benieuwd naar wat voor bedrijf het precies was. Na een beetje rondzoeken kwam ik erachter dat ze werkplekken verhuurden aan vrouwen in Amsterdam en het leek me erg leuk om daar meer over te horen. Op Annicvw stond een vacature en ik heb meteen gemaild. Niet lang daarna kwam ik op gesprek en het was meteen al erg gezellig.

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen Hashtag Workmode? 

Als socialmediamanager cureer en creëer ik de content die op onze social media-kanalen verschijnt. Ook deel ik de contentkalender in waarin ik rekening houd met bepaalde samenwerking met partners en advertorials. Ik heb contact met onze content creator en zorg elke maand dat er genoeg beeld is om te delen. Omdat ik een beetje de tech specialist op kantoor ben houd ik me ook bezig met onze website. Dit alles doe ik samen met onze stagiaire, in dit geval jou. 😉 Geen een week is hetzelfde.

Je gaat binnenkort weg bij Hashtag Workmode… Wat is het hoogtepunt van de afgelopen 1,5 jaar?

Het hoogtepunt is denk ik wel het uitgeven van het boek Babe, you got this. Dit waren de meest chaotische weken voor mij bij Workmode. In 2 dagen per week 2 Instagram accounts runnen op het moment van zo’n lancering is flink pittig. En daarnaast natuurlijk helpen met het op- en afbouwen van alle events. Laten we zeggen dat het een hele goeie maand is geweest voor de teambuilding. Maar ik moest er wel weer een maandje van bijkomen, haha.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *