COLUMN | Verplicht je nest in

Verplicht je nest in moeten. Menig mens is blij als hij of zij zich mag laten zakken in het net gewassen beddengoed wat nog ruikt naar de Robijntje die je moeder gebruikt bij de was. Ik ook, overigens. Blij met het feit dat je eindelijk mag slapen. Maar afgelopen week lag dat net even anders.

Toen ik donderdagmiddag aan mijn stage-begeleidster vroeg of ik eerder naar huis mocht wegens een ‘helse pijn in mijn schouders’ was ik opgelucht toen ik via Whatsapp goedkeuring kreeg. Eenmaal thuis wist ik me geen houding meer te geven en besloot ik dat de enige optie mijn bed was. En op het moment dat ik dat besloot wist ik niet dat dat mijn onderkomen voor de zes daaropvolgende dagen was.

Waar je je bed in gaat met de intentie om er drie uur later pijnloos weer uit te komen, kwam ik er uit met griep. Misselijk, niet willen eten, gevolgd overgeven en hoofdpijn die misschien wel onder de categorie ‘migraine’ kan worden ingedeeld en afkomstig was van de schouderpijn van eerder die dag. Op het moment dat ik ’s nachts in bed boven het formeel gezegde ‘overgeef-bakje’ hing en er niets meer naar boven kwam dan lucht – want het eten was er inmiddels al dubbel-en-dwars uit gekomen – wist ik het zeker: terug je nest in. Verplicht.

Mijn moeder komt bij me kijken met water en pillen. ‘Als je geen vitamines binnen krijgt wordt het helemaal niet beter,’ zei ze terwijl ze mij pillen aanreikt die ik nooit van m’n leven naar binnen zou werken. Iets met een fobie voor grote pillen, leuk verhaal om jullie ooit nog eens te vertellen. Na een week vol met fruit – want hé: ooit moet je toch weer eten -, water, een bed en fijne series begin ik er weer boven op te komen.

Toen ik gisterochtend wakker werd en opnieuw moest overgeven (slijm, weliswaar) was ik even bang dat ik te hard van stapel was gelopen en ik weer overnieuw kon beginnen. Maar gelukkig: op wat snotteren en hoesten na kan ik weer voor de dag komen. Enneh: iemand nog nieuwe Netflix-aanraders? #uitgespeeld

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *