Drie dingen die ik op school niet heb geleerd…

Drie dingen die ik op school niet heb geleerd die ik nu wel moet weten.

Aangezien ik deze hele week warm onder de dekens heb gelegen met een thermometer en overgeef-emmer in de aanslag heb ik helaas geen foto van mijn reis kunnen maken. Omdat ik tóch de weekopdracht wilde voltooien, heb ik ze nog een keertje omgedraaid en deel ik volgende week een foto van mijn reis!

PHOTOSHOP

In het eerste jaar van onze opleiding hebben we wel het een en ander met InDesign gewerkt, maar met Photoshop hebben we eigenlijk nog helemaal niet gewerkt. En dit terwijl Photoshop eigenlijk een best belangrijk onderdeel is van onze opleiding – én mijn stage. Ik gebruik nu bijna dagelijks Photoshop en heb alles moeten leren van mijn collega’s of door het zelf uit te vogelen. En Youtube is ook een fijne hulp, overigens.

ENGELSE TEKSTEN

Op de middelbare school leer je een hele hoop Engels: de basis van het uitspreken en de grammatica. Maar op het mbo zou je denken dat je je kennis gaat uitbreiden met meer moeilijkere woorden en andere grammatica-vormen. Helaas hebben wij driekwart van het jaar geen Engels-docent gehad – en dus ook geen Engels les – waardoor ik in het eerste jaar van mijn opleiding geen woord Engels heb geleerd. En dat terwijl ik dat nu op mijn stage toch echt wel nodig heb. Met de basis kom je een heel eind, maar bedrijfsspecifieke woorden zijn soms best lastig.

MENTALITEIT

Als laatste is ‘mentaliteit’ iets wat ik op mijn opleiding (nog) niet heb geleerd. Je maakt je huiswerk en doet vaak mee met de lessen, maar kletst toch liever. Dit ligt ook deels aan jezelf, maar de mentaliteit die van je wordt verwacht bij een echte werkgever ligt toch wel een paar traptreden hoger. En dat is niet wat we gewend waren op onze opleiding.

Liefs! 

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *