De carrière van succesvol ondernemer Emilie Sobels

Foto door Kee&Kee, voor Babe, you got this

Emilie Sobels (29) richtte in 2015 Hashtag Workmode op, een co-workingspace voor vrouwen zoals zij. Vrouwen die van elkaar willen leren en elkaar willen supporten, met kennis en skills, maar ook met hun netwerk. Inmiddels zijn Emilie en haar bedrijf enorm gegroeid en is de stop-knop voorlopig nog niet te vinden. Hashtag Workmode blijft zich uitbreiden en nestelt zich inmiddels in de routines van meer dan 150 succesvolle vrouwelijke ondernemers.

‘’In de eerste twee jaar van mijn studie aan het AMFI was het heel hectisch. Ik combineerde studeren met het werken bij Fashiolista – een van de grootste platformen van dat moment – en dat was best pittig. Ik merkte al gauw dat ik van ‘een studie met bijbaan’ naar een ‘baan met studie’ ging. We lanceerden Fashiolista in 2010 en groeiden als kool. Zo organiseerde ik tussen mijn tentamens en colleges door evenementen tijdens Fashion Week in steden als Rio de Janeiro, Londen, Istanbul en New York. Het was een enorm leerzame tijd, maar ook gek: zo zat ik het ene moment in de schoolbanken, het volgende kreeg ik een maand vrijaf om een wereldtour te maken langs verschillende internationale fashion weeks of zat ik op het Michael Kors hoofdkantoor met hun marketingmanager te onderhandelen. Mijn klasgenoten begrepen er niet veel van, maar ik wist dat dit bijzonder was en stak al mijn energie en passie in Fashiolista.

Toen ik afstudeerde brak voor mij een rustige tijd aan: ik kon eindelijk focussen op één ding en fulltime op kantoor zitten. Het resulteerde er echter in dat ik me rot verveelde. Ik deed hetzelfde werk als altijd en had ineens enorm veel tijd over. Het duurde nog ruim twee jaar voor ik de stap durfde te nemen om weg te gaan, maar op het moment dat ik stopte bij Fashiolista viel er een last van mijn schouders. Binnen drie dagen als freelancer had ik een nieuw idee bedacht. Dat werd Hashtag Workmode, een co-workingspace voor vrouwen zoals ik. Vrouwen die van elkaar willen leren en elkaar willen supporten, met kennis en skills, maar ook met hun netwerk.

Inmiddels bestaat Hashtag Workmode zo’n 2,5 jaar en als er iets is wat ik heb geleerd in die tijd is dat niets is wat het lijkt, en dan vooral op het gebied van social media. Ik vind het enorm belangrijk om jongere generaties mee te geven dat niets je aan komt waaien zonder keihard te werken en dat ogenschijnlijk perfecte Instagram levens in werkelijkheid nooit zo perfect zijn als hun filter. Iedereen voelt zich weleens rot en minderwaardig, dat is heel erg normaal. Ondanks de harde realiteit zijn we inmiddels enorm gegroeid en openen we binnenkort onze vierde locatie in Utrecht. Het onderhouden van meerdere locaties betekent dan ook dat er enorm veel succesvolle vrouwen bij ons huren, wat geweldig is. Voor hen, maar ook voor ons als team. Het was wel even wennen om de hele dag met zoveel mensen te praten, maar gelukkig heb ik een fantastisch team dat ervoor zorgt dat ik me kan focussen op de groei en strategie doordat zij zich bezighouden met het operationele gedeelte. Ik zonder me ook vaak genoeg af met mijn headphones op, voor iedereen een teken dat ik liever even niet gestoord wil worden :).

Sinds we afgelopen juli ons eerste boek hebben uitgebracht zijn we als bedrijf enorm gegroeid. Niet alleen op Instagram, maar ook wat werkplekken betreft. Samen met Martje Haverkamp hebben we hier maanden aan gewerkt en het resultaat mag er zeker wezen. We spraken 23 succesvolle girlbosses over hun weg naar succes, maar ook hun flinke misstappen. Zelf was ik één van de 23 geïnterviewde meiden. Een geheim voor succes heb ik écht niet, haha. Er is niet één weg naar succes of één stappenplan wat je kunt volgen om succesvol te worden. Sterker nog, de weg daarnaartoe is eigenlijk wat ik het leukste vind en wat voor mij succesvol zijn betekent: als je kunt genieten van the bumpy road met alle hoogte- én dieptepunten die met ondernemen gepaard gaan. Ik hoop met Hashtag Workmode nog veel meer vrouwen te kunnen inspireren en motiveren om hun dromen waar te maken. En natuurlijk van een fijne werkplek te voorzien :).’’

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *