TOP 5 Youtube herinneringen

Wanneer je vier Youtube video’s op moet zoeken die je zonder het platform Youtube niet had gezien, is dat best lastig. Ik ben bijna helemaal opgegroeid met Youtube, en geloof mij maar: ik kende het maar al te goed. Ik luisterde geen liedjes via apps zoals Spotify (vroeger waren er vast zulk soort programma’s, maar dan anders), maar altijd via Youtube. Daardoor kende ik ook bijna alle bijbehorende clips.

Er zijn een aantal video’s mij heel erg bijgebleven. Zo luisterde ik naar artiesten, maar zocht ik ook veel hypes op (zoals het jumpen, wat tien jaar geleden heel populair was).

Gangnam style

De allereerste die mij het meest is bijgebleven is de Gangnam Style, van PSY. Man, wat heb ik die veel geluisterd. De ene keer lachte ik er om met mijn vriendinnen, en de andere keer stond ik in de kamer mee te shaken. En dat danspasje, die move, wat is dat een hit geworden!

Harlemshake

Dan de Harlemshake: iets wat in mijn middelbare schoolperiode uit het  niets kwam en ook uit het niets weer ging. Op de middelbare school waar ik op zat deden bijna alle klassen het: een Harlemshake opnemen. Wij hebben er ook nog een gemaakt, maar waar de video daarvan is gebleven weet ik niet. Toch best een leuke hype.

Vuurwerkramp Enschede

Ik had er veel over gehoord: dé vuurwerkramp in Enschede. Maar wat moest ik me daar eigenlijk bij voorstellen? Daar gebruikte ik linea recta Youtube voor, want deze website staat er vol mee. Door Youtube wist ik wat ik me er bij voor moest stellen en hoe ingrijpend zoiets is.

Cucumber scares cats

Dit is wel echt het meest gedeelde filmpje uit mijn Youtube historie. ”Kijk oma, deze katten schrikken zó erg van komkommers!” En wat heb ik hier om gelachen, haha. Overigens heb ik het ook bij mijn eigen katten geprobeerd, maar die waren niet zo gecharmeerd van deze hype. Helaas.

Party in the USA – Miley Cyrus

Dan mijn meest geluisterde liedje op Youtube: Party in the USA! Ik was vroeger enorm fan van Miley Cyrus, en dan met name van dit liedje. Wát een stem heeft zij. Uiteraard was ik het meest dol op het programma Hannah Montana, maar dat terzijde. Dit liedje kan ik nog steeds elke keer weer aanhoren én meeschreeuwen.

Dat was mijn Youtube top-5! Ik kan Youtube echt niet meer missen en ik zou niet weten waar ik mijn video’s vandaan moet halen als Youtube er opeens niet meer zou zijn. 

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *