Evaluatie live-radio uitzending

Terwijl ik erbij lag zoals op bovenstaande foto te zien is, heb ik écht wel naar jullie live radio uitzending geluisterd. Want ondanks het feit dat ik in het zonnige Griekenland lag, maak ik nog steeds onderdeel uit van de klas en dus ook van de radio uitzending.

Het is woensdagochtend, als Pieter de les begint. ”Vrijdag hebben jullie een live-radio uitzending, vandaag en morgen zijn de voorbereidingen.” Bam. Oké. ”Maar ik ben er morgen en vrijdag niet…” ”Dan ga je nu iets voorbereiden, zodat je alsnog hebt meegedaan.” ”Wat kan ik doen?” ”Ga de Peperbus maar beklimmen, samen met Daan.”

Daar stonden we dan, in de kerk onder de Peperbus een interview te houden met een man die toezicht houdt. Met de Tascam en dode cavia in de aanslag laten we de man inmiddels al een half uur vertellen over de kerk, terwijl we eigenlijk kwamen voor de toren. Maakt niet uit, we knippen wel. Dat is altijd een voordeel: ‘We knippen dat wel.’ Na drie kwartier regelden we dat we – voor deze ene keer – gratis naar boven mochten om Zwolle eens vanaf boven te bekijken. Na intens veel traptreden in een véél te krap trappenhuis waar je je hoofd stootte aan tegemoetkomende muren of spinnen, stonden we boven. We liepen een paar rondjes, beschreven wat we zagen en hoe hoog wel het wel niet vonden. Want hoewel niks meer boven de Eiffeltoren uit kan (op wat wolkenkrabbers na. Ok, ik bedoelde natuurlijk dat niks aan het uitzicht van de Eiffeltoren kan tippen), was ook dit enorm vet om te zien. De weg naar beneden leek nog langer te duren dan de weg naar boven, en ik was enorm blij dat ik weer beneden stond. En dat terwijl ik niet eens last heb van hoogtevrees.

Terwijl Daan en ik ergens hoog in de lucht zaten, was de rest van de klas bezig met het maken van andere items. De taken werden verdeeld, items werden bedacht en er werd in een Escape room opgenomen. Toen het 16:00 uur was, had ik vakantie. De volgende dag vloog ik naar Rhodos terwijl iedereen druk aan de bak was met de radio uitzending. Want zo’n live-uitzending mag niet mis lopen. Vrijdag om 1 uur, in Rhodos om 2 uur, was het zo ver: ze gingen live. Ik luisterde mee. Na tien minuten viel de uitzending weg. Kwam het door de verbinding hier in Griekenland? Na een kwartier luisteren zou ik weg moeten, en dus hoopte ik dat de uitzending snel door zou gaan zodat ik nog een stukje kon luisteren. Helaas, ik was al weg toen de uitzending weer van start ging. Later bleek dat Facebook de uitzending stop had gezet door de muziek die gebruikt werd, maar iets later konden ze weer verder. Thuis heb ik de uitzending teruggeluisterd, en ik ben trots, ondanks het feit dat ik er maar heel kort in voor kom. Trots op de klas, dat dan weer wel.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *