Evaluatie van de podcasts

De afgelopen weken zijn we met de klas bezig geweest met het maken van vijf podcasts over een bepaald bedrijf of instelling. Gino, Marije, Nadja, Jules en ik kozen voor het NIBUD: het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

We begonnen als een speer: nadat we duidelijk hadden over welk bedrijf wij onze podcasts zouden gaan maken, vloeiden de ideeën er uit. Vier concrete ideeën kwamen uit onze brainstormsessies: de vijfde ontbrak. We verdeelden de taken: Marije het contacteren van personen, Jules en Gino het opnemen, Nadja het monteren en ik voor de website. Een taak die ik prima uit kon voeren, vond ik. WordPress is iets waar ik geen moeite mee heb en ik vind het leuk om met dit programma te werken.

Gino en Jules gingen de straat op, naar scholen, interviewden vrienden en namen alles op. Gino deed ontzettend veel, Jules daarentegen liet snel van zich af weten. Wanneer er weer een opname klaar was, ging deze meteen door naar Nadja die er per direct een mooie opname van knipte. Als er iemand is die veel heeft gedaan, is zij het wel.

Uiteindelijk hebben wij vier podcasts af weten te krijgen: nog steeds geen vijfde. De bedoeling was dat Marije in een bepaald weekend de vijfde podcast zou opnemen: Een weekend met een studente. Hierbij zou ze haar uitgaansleven, het werk en al haar uitgaven opnemen. Dit heeft zij niet gedaan, waardoor we een vijfde miste. Maar we zijn trots op de vier podcasts die we wél hebben, want doordat we daar zoveel tijd in hebben gestoken was er geen tijd meer om op het laatste moment een vijfde te maken.

De podcasts zijn te beluisteren via deze link.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *