Youtube wordt verbannen in Nederland

Youtube wordt verbannen in Nederland

Er gingen al langer geruchten dat een blokkade van de grootste videowebsite er aan zat te komen, maar nu is het toch echt waar: Youtube wordt geblokkeerd.

Sinds 2009 is Youtube al verboden in landen zoals China. Verschillende landen kozen ervoor om Youtube tijdelijk te verbannen.  De druppel die de emmer deed overlopen voor de minister-president is een video van Snapking, die afgelopen woensdag werd geüpload. In deze video benoemt Tim, het personage achter Snapking, extreem racistische en disrespectvolle argumenten om Nederland in protest te laten komen tegen de vluchtelingen. Daarbij roept hij zijn volgers op om, mocht dit protest niet helpen, massaal zelfmoord te plegen.

De website zal niet voor een lange periode worden geblokkeerd. Zoals het er nu uit ziet, wordt Youtube in 2020 weer vrijgegeven en word het weer mogelijk om je te abonneren op Nederlandse en wereldwijde Youtubers die hun geld verdienden met het maken van video’s van Youtube. Hoe zij dit verder aanpakken wat salaris en baan betreft, is nog niet duidelijk.

Dit is nepnieuws*

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *