Stroomstoring bij Beelen op mijn verjaardag

bron

Laat ik eens gek doen, dacht ik toen ik hoorde dat ik een radio-uitzending moest terugluisteren. Waarom de radio-uitzending van vorige week luisteren als je ook die van je vorige verjaardag kan luisteren? ‘’Maar je doet altijd al gek,’’ kreeg ik als antwoord van mijn vriend.

30 augustus jongstleden kwam Giel Beelen – ietwat verlaat – om 1 over 6 het pikkedonkere mediapark binnen gelopen. ‘’Jouw wekker is zeker ook niet afgegaan?’’, hoor je de baliemedewerkster zeggen. Een stroomstoring. ‘’Koffie, dan maar?’’ ‘’Hoe dan?’’ ‘’Oja…’’ Alles ligt eruit. Giel loopt met een zaklamp door het gebouw in. Boven blijkt dat in de studio de apparatuur het wel doet, en dus kon de uitzending verder. Het komende uur verliep ongeveer als volgt:


Links: aantal minuten van de uitzending. Rechts: toelichting.

00:00 – 04:09 – Intromuziek (specifiek: Born to be wild).

04:10 – 07:30 – Giel praat over de stroomstoring.

07:30 – 10:19 – Terwijl Giel aan Jeroen vraagt om ‘Happy Tuesday!’ te roepen, hoor je op de achtergrond de hit van Justin Timberlake opkomen. Can’t stop the feeling. Het liedje is nog niet afgelopen, of op 09:15 wordt er een remix doorheen gegooid gevolgd door een ‘Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, ik was wel vaker vrolijk…’. De remix inclusief Justin Timberlake gaat verder. Bijzonder, maar wel heel leuk.

10:20 – 13:52 – Giel praat. Noemt SMS’jes op van luisteraars. Hij belt met Anton die boeken aan het inpakken is. Normaliter doen de robots dat, maar aangezien ook zij last hadden van de stroomstoring moest alles met de hand.

13:53 – 17:24 – Muziek.

17:25 –  23:00 – Giel praat even en bespreekt wat tweets + belt voor weggeven kaartjes voor Appelpop. Doet het programma Zeik je rijk met de kandidaten >> Zij hebben 30 sec. om te zeuren over zo veel mogelijk onderwerpen. Degene die dat als beste doet wint kaartjes voor Appelpop.

23:01 – 25:24 – Muziek.

25:24 – 26:03 – Giel praat.

26:04 – 31:00 – NOS-nieuws (+ weer en verkeer).

31:00 – 32:20 – Giel praat.

32:21 – 42:30 – Muziek.

42:31 – 46:10 – Giel praat.

46:11 – 49:37 – Muziek.

50:07 – 54:10 – Het nieuws van 7 uur wordt alvast aangekondigd. Giel praat over Ruud Gullit, de drie talenten van Giels Talentenjacht die deze dag in de uitzending komen, gevolgd door een reclameblok van ongeveer drie minuten (durende tot 54:10).

54:18 – 1:00:55 – Muziek.

1:00:56 – 1:06:53 – Giel praat met een vrouw vanuit Texel.

1:06:54 –1:07:30 – Giel bespreekt een jarige van de dag: Bebe Rexha.

1:07:30 – Name of Love Martin Garrix – Bebe Rexha; als gevolg op haar verjaardag.


 

Deze radio-uitzending, die officieel duurde tot 10 uur, heb ik voor zo’n 25% beluistert. Ik ben al sinds mijn 8e (!) een trouwe luisteraar van Mattie en Wietze op Q-music bij het opstaan, en als ik dat vergelijk met deze uitzending valt deze mij enorm tegen. Een leuk onderdeel uit deze uitzending vind ik de Zeik je Rijk. Iets origineels, lichtelijk awkward voor de personen die het spelen. Maargoed, leuk is het wel. Daarbuiten probeert Giel er het beste van te maken op de ochtend: zijn positiviteit komt over.

Iets minder leuk vond ik dat Giel in één uur tijd minstens drie mensen aan de telefoon heeft gehad, 20 tweets en SMS’jes heeft voorgelezen en nét iets te lang praat met de telefonerende mensen. Zelf ben ik daar niet zo van, moet je nagaan hoe dat is op de vroege ochtend.

Wat betreft de lessen en de overeenkomsten daarvan met de radio-uitzending, heb ik niks gevonden. De presentaties bevatte hele andere dingen dan wat Giel deed, dus ik heb daar niks uit gehaald. De les over zenders heb ik gemist, dus daar kan ik ook geen overeenkomsten uithalen.

Ik ben niet van plan om over 20 jaar bij de radio te werken, maar mocht het ooit zo uitkomen heb ik bij deze alvast een programma bedacht voor Giel. Hij is over 20 jaar al redelijk aan de oudere kant (hoewel, het valt mee), en dus bedacht ik – mede dankzij Mick’s Rijmwoordenboek – Giels’ Scootmobiels. Ik hoor je al lachen. Het idee hierachter is dat hij een programma voor ouderen presenteert (die dan dus even oud zijn als hij, en hem ook kenden toen hij voor 3FM werkte) waarin hij wél zichzelf blijft (Mainstreet afkatten op live-radio), maar dan met wat ouderen programma’s. Zoals Giels’ Scootmobiel(s). How about that?

Mening:

Zoals ik al zei zou ik zelf niet kiezen voor deze ochtendshow. Ik ben zolang als ik een radio heb de dj’s Mattie en Wietze gewend, en er is weinig wat aan hun ochtendniveau kan tippen. Ondanks dat vind ik Giel een hele toffe gozer en vind ik het niet extreem vervelend om naar zijn programma te luisteren. Als ik langer de tijd had voor deze opdracht, had ik nog langer door geluisterd om te horen hoe hij de rest aanpakte, maar wegens tijdgebrek bleef het bij een uurtje.

Link

http://www.3fm.nl/a/ug/323114

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *