NRC.LAAR

De afgelopen weken zijn we bezig geweest met een enorm groot project: het maken van je eigen krant. Die van mij is helemaal af, en omdat ik er trots op ben en hem jullie graag wil laten zien, deel ik vandaag alles!

Voor dit project moesten wij een eigen krant maken óver een bepaalde krant. Iedere leerling had een andere krant (sommigen hadden dezelfde krant, logisch). De krant die ik koos was NRC.next. Dit sprak mij heel erg aan, omdat het zich richt op HBO’+ers en – naar mijn mening – redelijk modern is en meedenkt met de jeugd. Ik wilde er meer over weten en dus: onderzoek!

Het was de bedoeling dat we één interview deden. Ik heb interviews gedaan met Rob Wijnberg, Merel Thie en Egbert Kalse. Zo gaaf! Rob Wijnberg was de jongste eindredacteur bij een Nederlands dagblad ooit (NRC.next dus), en werkt inmiddels bij de Correspondent. Merel Thie is redacteur bij de opinieredactie van zowel NRC.next als NRC. Egbert Kalse is de adjunct-hoofdredacteur van NRC en dus automatisch ook van NRC.next.

In een krant hoort natuurlijk een infographic, zoals een cartoon, weerbericht, woordzoeker, name it. Het leek mij leuk om een eigen gepersonaliseerde Fokke en Sukke te regelen, dus ik stuurde @fokkesukke een tweet en kreeg bijna meteen antwoord! Jean-Marc van Tol, cartoonist van Fokke en Sukke, wilde mij heel graag helpen en maakte er een! ZO. GAAF!

Mocht je de hele krant van tien pagina’s willen zien, kun je hem hier bekijken in een PDF bestand: NRC.laar. Nogmaals: dit is enkel en alleen voor een schoolopdracht en wordt niet daadwerkelijk uitgegeven ;).

P.s.: Toen ik mijn Fokke & Sukke online had gezet op mijn blog en hem vervolgens had gedeeld op Twitter, heeft @fokkesukke mij geretweet. Guess what: dat account heeft 73,3K volgers en opeens stegen mijn statistieken tot boven de 700 (tot nu toe, het is pas 12 uur)! INSANE!

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *