Column: Door de lens van een camera

De wereld door de lens van een camera

Toen ik ruim twee jaar geleden op vakantie was naar Turkije was ik overal te vinden met mijn kleine compact camera. Zo klein, dat ik me haast niet meer kan voorstellen dat daar ooit foto’s mee gemaakt zijn. Het was het begin van een fotografie hobby die inmiddels uit de hand aan het lopen is. Ik probeer dingen al jaren door de lens van een camera te zien. Waar ik ook ben.

Elke fotograaf zal het volgende herkennen: je bent ergens om te fotograferen, en je zoekt de mooiste plekken en momenten uit om vast te leggen. Logisch, compleet logisch. Daar ben je immers een fotograaf voor, en dat is de reden waarom jij daar je schouders belast met een camera met lens waar je u tegen zegt. Toch?

Je zoekt de mooiste dingen op, positiviteit, gezelligheid en interessante waarnemingen. Waarom doen we dat alleen zodra we een camera in onze klauwen hebben? Waarom doen we dat niet altijd? Gewoon, zodra we buiten zitten te mokken op het Nederlandse klimaat, dat we ons focussen op een blij vogeltje dat over je heen vliegt. Dan wel niet zijn behoefte over je heen gooit. Dan is het weer een ander verhaal.

Zullen we afspreken dat we in 2017 massaal met camera’s voor onze ogen lopen en ondertussen de meest positieve momenten waarnemen, en opslaan op die denkbeeldige (of echte) camera die je voor je ogen hebt hangen?

Want zeg nou zelf: het leven is toch veel mooier door de lens van een camera?

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *