Evaluatie StadionTijd

Vrijdag negen december begonnen we aan een nieuw project, die wij donderdag bij het WAP-uur al lichtelijk voorbereid hadden. Het project duurde twee weken, en is inmiddels afgelopen.

Die desbetreffende negen december was ik niet op school, en heb ik dus – buiten de voorbereidingen van donderdag – ook vrij weinig mee gekregen van het project. Ik wist dat het een project zou worden over het stadionplein, maar daar hield het ook wel bij op. Afgelopen vrijdag, 16 december, was het de tweede en tevens laatste projectdag.

Toen ik op school aankwam, begonnen we rustig. Pieter was iets later en dus begonnen Cassedey, Nick en Marije alvast met het openen van de redactiedag. Zij waren dit project de eindredactie. Donderdags hoorde ik van Naomi dat ik in hun groepje zat: de pagina rondom kerst. Deze was overigens al af op de vrijdag, dus veel viel daar niet meer aan te doen. Ik had niet echt een opdracht, en was de rode draad een beetje kwijt.

Ik kreeg de opdracht om ”een artikel te schrijven over de speelgoedwinkel”. Oké, prima. ”Waar moet dat over gaan dan?” ”Ja, gewoon, de speelgoedwinkel.” Ehm. ”Hoe lang dan?” ”Gewoon, lang.” Hier kon ik niet veel mee. Sommigen zullen hier misschien direct inspiratie van krijgen, bij mij ligt dat anders. Toch zette ik mezelf – ondanks de warrigheid – toch maar aan het werk. Lotte en Daan gingen met mij mee naar de speelgoedwinkel, waar we een medewerkster wat vragen stelde en – na toestemming – ook wat foto’s mochten maken.

Op internet had ik informatie opgezocht over de speelgoedwinkel, en samen met de informatie die we kregen van de medewerkster heb ik daar een verhaal bij geschreven. Toen deze af was, stuurde ik hem op, en kreeg ik goedkeuring. Mooi, dat was af.

Of er nu nog iets te doen was voor mij? Niet echt. Toen ik net aan mijn evaluatie wilde beginnen, werd mij gevraagd nog wat onderschriften bij de foto’s te bedenken. Dit had ik gedaan. Of ik veel heb gedaan bij dit project? Nee. Waar dit door komt? Mede doordat ik er vrijdag niet was (wat mijn eigen schuld was), maar ook omdat ik het persoonlijk de tweede dag enorm chaotisch vond. Ik deed redelijk m’n best om me er bij te voegen en te doen wat ik kon doen, maar dit was haast onmogelijk. Balen, maar kan gebeuren.

Nu, maandagmiddag half vier, zijn we bezig met de puntjes op de ‘i’, want nog niet alles was af. Ik vond dat dit mijn kans was om toch nog met een beter gevoel dit project af te sluiten zonder dat ik vind dat ik veel te weinig heb gedaan, en dus heb ik stukken door gelezen, fouten uit teksten gehaald, een onderkop bedacht en heb ik rondgevraagd wat ik allemaal kon doen. Niks meer. Oké, dan de evaluatie! Die moest ook nog af. Bij deze! Tevens heb ik de meeloopstudenten van vandaag ook betrokken bij het bedenken van een onderkop, dat zouden zij misschien wel zo leuk vinden, dacht ik. Leuk! 🙂

Ik hoop dat het volgende project iets beter gaat dan deze, maar ook hier van heb ik weer geleerd en is het me toch gelukt om dat artikel van de speelgoedwinkel in één keer perfect op te zetten terwijl ik dat door de chaotische dag nog best lastig vond.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *