FIND MY PHONE | DOCU

Find my Phone

Toen Anthony van der Meer zijn mobiel werd gestolen, baalde hij hier enorm van. Iemand anders kon gewoon in zijn foto’s, contacten, documenten, berichten. Alles. Hij besloot een andere telefoon aan te schaffen, deze op een aparte manier te programmeren, en hem te laten stelen.

Nadat zijn mobiel gestolen werd, was het mogelijk om zijn mobiel te volgen. Niet alleen het volgen werd mogelijk, ook kon hij foto’s, filmpjes en spraakopnames maken en deze naar hemzelf doorsturen. Hier zou de persoon die zijn mobiel heeft niks van merken, enkel dat zijn data daarvoor gebruikt werd. Het duurde niet lang voordat Anthony wist wie de persoon is die zijn mobiel gestolen heeft.

Een tijdje bleef hij de dader volgen. Hij kon een heel beeld schetsen van de man, van zijn leven. Na heel wat opgeslagen foto’s, video’s e.d., werd de telefoon uitgeschakeld. Hier stopt de documentaire. Inmiddels, een paar maanden later, is zijn mobiel opnieuw aangegaan. Ditmaal niet in Nederland, maar in Roemenië. In deel twee van de docu, die nog niet uit is, zie je het vervolg.


Update: onderstaande heb ik toegevoegd aan het artikel voor mijn LLB Portfolio. 

MIJN MENING

Persoonlijk vind ik het goed dat Anthony van der Meer deze test uitgevoerd heeft en zijn mobiel heeft laten stelen, om op die manier te zien hoe dat in zijn werk gaat en wie de dief is. Het is goed om op deze manier anderen bewust te maken van diefstal.

Anderzijds ben ik van mening dat het wellicht niet het meest slimme plan was om de gegevens van deze dief, zoals een afbeelding van zijn huis, op het internet te zetten in een documentaire. Dit is een documentaire geweest die voor een schoolproject in elkaar gezet is, dus wellicht was het goed geweest deze documentaire intern te houden.

Benieuwd naar de documentaire? Bekijk ‘m hier! Ik ben heel benieuwd naar deel twee! 

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *