25th NOVEMBER

collage_fotor

Afgelopen vrijdag hadden we redactiedag. Dit keer was het de bedoeling dat we in één dag met de hele klas een complete krant gingen maken.

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik het onderdeel kranten alles behalve leuk vind, en me hier liever niet mee bezig houd, maar opdrachten zijn opdrachten, en dus had ik geen keuze. Stan was onze hoofdredacteur van de dag, en had ons allemaal ingedeeld in redacties. Zo had je een buitenland redactie, binnenland, opmerkelijk etc. Zelf zat ik in de Zwolle/regio redactie, eentje waar ik best tevreden mee was!

Lotte was onze chef. Samen met Tom en Floor vormden wij een redactie bestaande uit vier personen. Het was deze dag de bedoeling dat we artikelen opzochten, in ons geval over Zwolle en in de regio, en hiervan de titel en lead veranderden. Deze artikelen moesten uiteindelijk in onze krant komen.

20161125_121855

Er was om 10 uur ’s ochtends nog relatief weinig nieuws. Het moest tenslotte wel van diezelfde dag zijn, anders was het geen nieuws voor een krant. Ik las dat de ijsbaan in Zwolle open was gegaan, en dus gingen Tom Ansmink en ik richting de ijsbaan. Op Naomi haar fiets hebben we half Zwolle gezien (voor mij is dat veel, Zwolle is niet te vergelijken met ons pittoreske dorpje).

img_1755_fotor

Bij de ijsbaan was de sfeer heel gemoedelijk. De mensen die daar werkten zijn mega vriendelijk en waren heel geïnteresseerd in ons project. We mochten wat foto’s schieten, en na drie kwartier zaten we weer keurig in ons redactielokaal. Ik bewerkte de foto’s, koos de beste uit en stuurde deze door.

Om half vier was de deadline, die we – op drie minuten na – gered hebben. Na het evalueren mochten we naar huis, en was ons eendagsproject af. Net als een eendagsvlieg. Maar dan anders.

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *