ELECTION NIGHT @ YOURI’S

collage_fotor-1

Verkiezingsnacht in huize Akkerman

Wekenlang stond dit op de planning: een geweldig slaapfeestje met de klas in school, terwijl we de verkiezingsstrijd tussen Hillary en Donald zouden volgen. Inclusief een uitgebreid diner vooraf.

De eerste insteek was bovenstaande optie, maar op de dag van de gebeurtenis zelf bleek dat er geen mogelijkheid meer was om op school te slapen. Wij als studenten van Mediaredactie zijn uiteraard niet makkelijk te kisten, en dus zochten we naar een alternatief. ‘’Dan slapen jullie toch gezellig met z’n alle bij ons?’’ luidde de moeder van Youri.

Sommigen waren al onderweg, maar dat was niet erg. Aan tandenpoetsen deden we niet, een pyjama was niet noodzakelijk en er was altijd wel iemand die zo gul was om een stukje van zijn of haar deken uit te lenen.

Om 10 uur in de avond arriveerden wij bij het huis waar Youri woont, stampend door de herfstbladeren en groetend naar de varkens in de tuin. De verkiezingen begonnen nog langer niet. Sommigen begonnen wat te hangen in de huiskamer, sommigen zag je de eerste 2 uur niet meer terug. ‘FIFA spelen in de schuur’, heb ik me laten vertellen.

Terwijl ik met mijn klasgenoten de nieuwe stand bespreek die ik net door krijg via een vriendin die in Amerika woont, knalt er een pepernoot tegen mijn hoofd aan. En eentje in mijn shirt. ‘’Hé, waar kwam dat vandaan?’’ een giechelende Marije met een open mond voor me, alsof ze gaat koekhappen, en lachende Jules achter me op de bank die zijn gooitechnieken aan het verbeteren is. ‘’Ja! Raak!’’

Ze vertelde mij dat ze voor Trump was. De staat waarin Sophie woont, Florida, is merendeel toch wel voor Trump, overduidelijk. Toch verbaasde haar mening mij, aangezien onze klas volledig voor Clinton was.

Bij ons loopt de NOS ruim een kwartier achter, in Amerika is alles live. ‘’197-201 voor Trump!’’ hoorde je mij schreeuwen. Wat kleinschalig gejuich kwam me tegemoet. Een kwartier later zagen we datzelfde op televisie. ‘’Larissa is nog sneller dan andere nieuwsmedium,’’ aldus Stan. ‘’Zal ik dan maar naar RTL Nieuws gaan?’’ ‘’Nee, naar RTL Larissa!’’

Het is rond klokslag drie uur. Tom stapt de huiskamer in. ‘’Koffie, iemand?’’ Heel wat vingers gaan omhoog. Ik drink al sinds mijn vierde koffie, en ik vind koffie lekker. Maar vaak zin heb ik er niet in. Om de dichtvallende ogen tegen te gaan steek ik mijn vinger ook maar in de lucht, want slapen, dat ging hem toch niet worden.

Inmiddels begint de schemer op te treden. De spanning steeg behoorlijk, Trump begon gevaarlijk dicht bij de 270 kiesmannen te komen. Een spreker vertelt ons wanneer er inmiddels daglicht schijnt dat we ons bed weer in mogen, dat we later op de dag meer te horen krijgen over de uitslag. ‘’Hebben we dan hiervoor al die moeite gedaan?’’ ‘’Hebben we hier zo lang op gewacht.’’ Terwijl we onze slaapzakken oprollen en op jacht gaan naar onze spullen door de gehele kamer, is iedereen moe. Zo moe, dat ikzelf niet meer weet of er veel gepraat is, of we stil waren, of wat we deden. Geen idee.

Terwijl Jesse daadwerkelijk ‘Zoek mijn iPhone’ aan het doen is, kunnen Cassedey en ik ons niet weerhouden om even naar buiten te rennen. Even de varkentjes te zien en een foto van ze te maken. Wanneer Jesse zijn mobiel weer terecht is en Cassedey haar mobiel vol staat met foto’s van biggen hoorden we dat Trump de nieuwe president was geworden. Ietwat protesterend verplaatsten we ons naar het station, waar we de eerste trein naar huis pakten.

dsc_0292

dsc_0268

dsc_0276

dsc_0285_fotor

collage_fotorr-1

 

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *