HERO OF THIS WEEK: VINCENT (26)

uuidb55b2c7b-0056-4c81-bde8-c9646c78fb77

bron: RTLnieuws

Om nog even door te gaan in de helden (wat puur toeval was), bespreek ik vandaag een gebeurtenis met jullie waarin iemand een heldendaad heeft verricht, namelijk het redden van 2 kinderlevens.

Zelfs als je het nieuws niet volgt kan dit je niet ontgaan zijn: televisies, online nieuwssites en zelfs Facebook staat er mee vol. Vincent Bakker heeft afgelopen donderdagochtend twee kinderen gered uit een brandende auto, met enkel een vuist en een gereedschap uit zijn busje.

collage_fotor

Maar, hoe ging dat dan?

Als we de bronnen mogen geloven (AD.nl en NOS), zag Bakker een auto op de vluchtstrook staan waar vuur aan de achterkant uit kwam. Hij twijfelde geen moment en zette zijn bestelbusje aan de kant, waarna hij naar de auto rende. Moeders stapte net uit de auto, en had geen flauw benul van de ernst van de situatie. Pas toen ze de brand zag, raakte ze in paniek, en dat was maar om één reden: haar kinderen zaten nog in de auto.

Vincent gaf zijn vuist in nog geen milliseconde de opdracht om ruit 1 in te slaan, aangezien de deuren voor de ‘veiligheid’ vergrendeld waren. Hij trok de jongste er uit, die nog in de maxi cosi lag, en stelde hem/haar veilig. Nu was het de zaak het tweede kindje veilig te stellen, wat hem lukte door middel van een gereedschap uit zijn busje. Hiermee lukte het om nog een ruit in te slaan en het oudste kind uit de auto te trekken. Niet veel seconden nadat dit kind uit de auto was, bleek er een steekvlam te zijn en hoorde Vincent allemaal knallen.

Held van de week. Of jaar.

Zonder Vincent zijn hulp hadden de kinderen het hoogstwaarschijnlijk niet overleefd. Hij heeft snel en effectief gehandeld, wat heeft geleid tot een resultaat. Wellicht is het menselijk om iemand in nood te helpen en te doen wat je kan doen, maar een held is Vincent zeker!

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *