EXPOSURE IN A NUTSHELL

img_4691

Hey Soph,

Aangezien je nu in Amerika zit en ik je niet meer dagelijks bij kan praten, leek het mij leuk om het via deze manier te doen. Zoals ik je heb verteld doe ik nu de opleiding Mediaredactie. De afgelopen paar weken heb ik je echt bizar veel spraakopname’s gestuurd, waarin je in detail aan moest horen wie mijn klasgenoten waren, wat ik zoal op een dag deed en wat leuk of minder leuk was. Volgens mij heb ik je zelfs veel verteld over de vreselijke reistijden, de NS die weer eens zit te kloten of de bus die veel te vol zit. Anyhow, vandaag vertel ik je iets anders. Namelijk ons eerste project.

De vrijdagen zijn me toch een feest. Niet alleen voor jou, met je uniform vrije dagje, maar ook voor mij. Wij hebben op vrijdag redactiedag, wat betekent dat we een echte redactie zijn. Hierbij behandelen we elkaar als collega’s en zijn we net zo hard aan het werk als op een redactie, zoals die er in Nederland, Amerika en noem maar op allemaal uit ziet.

Op die redactiedagen is het natuurlijk wel van belang dat er iets te doen valt. Daarom heeft onze school projecten bedacht, waarmee wij ons gedurende een bepaalde periode mee bezig zullen houden. Ons eerste project kreeg de naam ‘EXPOSURE’, en hierbij was het de bedoeling dat wij onszelf gingen voorstellen. Maar niet alleen wij, ook de studenten van de andere opleiding. Best leuk, maar een hele taak.

Jesse – we all know him – was uiteraard hoofdredacteur en dus was het aan hem de taak om een groot deel te regelen, en belandden alle problemen en communicatiepunten bij hem. Buiten de hoofdredacteur om had je ook nog Chef’s van de kleinere redacties. Zo had je de volgende redacties:

  • Eindredactie;
  • Interviewredactie;
  • Verwerking & Design;
  • Overige content.

Mijn taak viel onder ‘Verwerking & Design’. Ik was geen Chef, wat mij wel enorm leuk had geleken. Helaas ben ik dat niet geworden, en dus had ik geen ‘hogere/grotere’ functie. De Verwerking & Design redactie kreeg alles aangeleverd en verwerkte dit vervolgens op de site. Het was dus aan ons de taak om de foto’s (aangeleverd door de opleidingen AV & FV), de video’s (ook door AV & FV), de teksten (door de Interviewredactie) en de overige content in te voegen. De taken werden verdeeld en zo had ieder zijn of haar ding te doen.

Een paar redactiedagen geleden ging ik samen met Jules en Nick Zwolle in om foto’s te maken van de Hotspots. Dit behoorde eigenlijk tot de taak van Overige content, maar ik mocht de foto’s maken. Shirley en Tinka maakten hierbij de teksten, die ik dan weer heb ingevoegd in de site. Handig hè, zo’n samenwerking systeem?

schermafbeelding-2016-09-29-om-21-12-39

Inmiddels is ons project gelanceerd en kun je het vinden onder de link: exposure.landstede.media. Aankomende dinsdag is er een ouderavond, en gaan wij ons eerste project presenteren. Jesse, Marije, Floor en ik hebben de taak gekregen om dit voor de klas en alle ouders te presenteren! Best tof!

Uiteraard konden er zeker dingen beter. Er ging een hele hoop goed (alles is af, we leven allemaal nog, geen ruzies gehad en het is op tijd gelanceerd!), maar er waren ook een aantal dingen die de volgende keer anders aangepakt kunnen worden. Op unaniem besluit toch wel de communicatie. Vorige week in de klas bespraken we dit ook, en het is voor iedereen wel duidelijk dat de communicatie stukken beter had gekund. Maar dat mag de pret niet bederven, het was immers de eerste keer en fouten worden nou eenmaal gemaakt.

Ok, ik hoop dat je een beetje snapt hoe het er aan toe is gegaan. Natuurlijk woon je niet meer in de buurt en kan ik je dus niet snel wat dingen laten zien of je face to face bij praten, waar ik wel echt van baal. Op deze manier kan het dan natuurlijk ook! En als je binnenkort een keertje terug bent praten we snel bij! 🙂

Liefs,

Laar

Larissa de Vos

Larissa de Vos | 19 jaar | Mediaredactie-medewerker | Eigenschappen: Spontaan / Creatief / Perfectionistisch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *